У тендері з реставрації калуської Ратуші взяли участь дві компанії


16 листопада в електронній системі державних закупівель Прозоро управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради оголосило тендер на об’єкт "Реставрація та часткове відтворення пам'ятки архітектури місцевого значення "Ратуші" (охоронний №590 початок ХХст.) з добудовою адміністративного корпусу на вул. Костельній, 5 в м. Калуш Івано-Франківської області".

Бюджет закупівлі попередньо склав понад 72,6 млн гривень, інформують "Вікна".

У аукціоні, який відбувся 3 грудня, взяли участь дві компанії, які зареєстровані в колишньому Тисменицькому районі (зараз — Івано-Франківському). А саме: ТОВ "Цеммікс Україна" з пропозицією 71,4 млн гривень і ТОВ "Планетабуд" — 69,890 млн гривень. Таким чином, переможцем тендеру стало ТОВ "Планетабуд". Станом на 7 грудня документи цієї компанії ще розглядає кваліфікаційна комісія управління будівництва і розвитку інфраструктури.

ТОВ "Планетабуд" зареєстроване в селі Ямниця. Підприємство засноване у липні 2017 року, його статутний капітал становить 1000 гривень. Керівником, засновником і єдиним бенефіціарним власником ТОВ "Планетабуд" є Петро Круль. Основний вид діяльності — будівництво житлових і нежитлових будівель. За даними clarity-project.info, в активі ТОВ "Планетабуд" — 168 договорів на виконання робіт за бюджетні кошти на загальну суму майже 176 млн гривень.

Договір на реставрацію Ратуші може стати найдорожчим для цього підприємства. Зараз таким є договір на реконструкцію навчально-виробничих майстерень під спальний корпус Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради, який був укладений у 2020 році на 29,2 млн гривень. До речі, ТОВ "Планетабуд" поки що не має договорів на виконання робіт коштом бюджету в Калуші.

ТОВ "Цеммікс Україна" зареєстроване у селі Братківцях на початку 2014 року зі статутним капіталом 50 тис. гривень. Основним видом діяльності є виготовлення виробів із бетону для будівництва. У активі цього підприємства — всього один договір на виконання робіт коштом бюджету — з КП "Водотеплосервіс" Калуської міської ради на суму близько 100 тис. гривень. Йшлося про ремонт мереж протипожежного водопостачання Калуша, який було укладено в липні 2019 року.

За проєктом договору, термін виконання робіт з відновлення Ратуші з добудовою — 30 грудня 2022 року. За графіком фінансування на цей рік є 60 тис. гривень. А основну суму коштів міська влада розраховує отримати з державного бюджету наступного року.

Нагадаємо, робота зі створення проєкту реставрації Ратуші тривала близько двох років. Договір на передпроєктні роботи було укладено в серпні 2019 року із ТОВ «Зелемінь» зі Львова на суму понад 576 тис. гривень. Проєктанти провели значний обсяг наукових досліджень та запропонували три ескізні проєкти, з яких робоча група обрала один. Уже в березні 2020 року управління будівництва та розвитку інфраструктури уклало договір на виготовлення проєктно-кошторисної документації з реставрації Ратуші. Цю роботу теж доручили ТОВ «Зелемінь», а договір укладено на суму понад 1 млн 380 тис. гривень.

Для початку робіт підготували й містобудівну документацію: на замовлення виконавчого комітету Калуської міської ради було розроблено і затверджено проєкт детального планування території, обмеженої вулицями Ковжуна, Шевченка, Костельною та площею Героїв. Його розробляли саме для реставрації Ратуші.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!