У Вигоді завершують ремонт дороги, яку востаннє ремонтували 40 років тому


Розвиток туризму – це передусім розвиток сучасної інфраструктури, будівництво готельних комплексів, екосадиб, створення мережі надання послуг.

Коли будуть створенні комфортні умови – тоді й буде потік туристів. Таке переконання висловив голова Вигодської територіальної громади Микола Мацалак, пишуть у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

Посадовець зазначив, що розвиток туристичної галузі має надважливе значення для Вигодської тергромади. На його думку, задля розвитку цієї індустрії ТГ необхідно, перш за все, мати якісну дорожню інфраструктуру. 

Він повідомив, що у громаді завершують капітальний ремонт дороги державного значення Р-21. Реконструкцію  дорожнього покриття (97%) здійснили у межах програми «Велике будівництво». «Через територію громади проходить автомобільна дорога державного значення Р-21 зі сполученням «Долина-Хуст». ТОВ «ПБС» проведено капітальний ремонт цієї дороги. Це дозволило значно покращити стан дорожньої інфраструктури селища Вигода та ряду інших населених пунктів громади. Востаннє цю дорогу ремонтували ще приблизно  40 років тому. Туризм розпочинається з доступності. Нова дорога сприятиме тому,  щоб турист зміг до нас приїхати – і побачити по-справжньому цікаві й унікальні місця. Нині інтенсивність руху на нашій дорозі суттєво збільшилась», – сказав голова ТГ.

Микола Мацалак також нагадав про реалізацію важливого проєкту «Мале Карпатське коло». Ця ініціатива з’єднає три області – Івано-Франківську, Львівську та Закарпатську. 

«На території Славської ТГ планують  побудувати своєрідний новий Буковель, що носитиме назву «Рожанка парк». Розташування доріг, що вестимуть туди, будуть вигідними для Вигодської громади. Для розбудови "Малого Карпатського кола" облдержадміністрація реалізовує проєкти з капітального ремонту та будівництва нових доріг. У 2023 році вже повинні запрацювати перші готелі, витяги й інша туристична інфраструктура. 

«Мале Карпатське коло» – проєкт, який у найближчому майбутньому об’єднає курортні та туристичні центри трьох областей. Серед ключових центрів з львівського боку – Славське, Рожанка (Верхня і Нижня), Сколе та Плай, із боку Закарпаття – Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я, а з Івано-Франківського – Вигода, Вишків і Буковель», – сказав він.

Микола Мацалак наголосив, що реалізація проекту передусім створить хорошу доступність. 

«Якщо турист захоче поїхати на Закарпаття до озера Синевір, чи, скажімо, покататись на лижах у Славську, чи відвідати Карпатський трамвай у Вигоді, то на цій дорозі з’являється хороша розв’язка. Нині у нас великі очікування від цього проєкту», – резюмував Мацалак.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!