В Електроавтотрансі розповіли, чи потрібно пасажирам платити за сумки і валізи


В КП Електроавтотранс розказали про умови перевезення багажу у громадському транспорті Івано-Франіквська.

Здебільшого перевезення багажу в Івано-Франківську безкоштовне, але не завжди, кажуть в КП "Електроавтотранс" ІФ.

Перевезення ручної поклажі безкоштовне (пункт 9.2 правил користування міським пасажирським транспортом у Івано-Франківській міській територіальній громаді). До ручної поклажі належать речі, розміри яких не перевищують 60х40х20 сантиметрів. Їх вага має бути до 10 кілограмів, вони без труднощів мають розміщатися в салоні. Зокрема на колінах або поруч із власником на підлозі. Багаж не має загороджувати прохід іншим.

Інший багаж (пункт 9.2 цих правил) – це такий, розміри якого понад 60х40х20 см. Він може бути, зокрема, довговимірним чи багатогабаритним. Його слід розміщати в салоні так, щоб зважати на вільний прохід пасажирів, і не блокувати доступ до основних та аварійних виходів.

Одна одиниця багажу/габаритного багажу перевозиться одним/-ією пасажиром/-кою безкоштовно. За кожну наступну одиницю багажу/габаритного багажу необхідно придбати готівковий квиток у водія. 

Особи, що мають право на пільговий проїзд та проїзд зі зниженою вартістю, здійснюють оплату перевезення додаткового багажу на загальних підставах.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!