В Івано-Франківську вшанують дітей, які померли під час вагітності чи після народження


Заходи відбудуться на парафії Воскресіння Христового, Архікатедрального і Митрополичого собору, м. Івано-Франківська.

15 жовтня, Івано-Франківськ долучиться до Baby Loss Awareness Day — Всесвітнього дня обізнаності про перинатальну втрату. Цього дня відзначається Всесвітній день обізнаності про дітей, які померли під час вагітності чи у швидкому часі після народження, йдеться на сайті Комісії у справах родини Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

У кожній країні, що долучається до цієї акції, о 19:00 запалять свічки.

Запрошуємо цього дня на парафію Воскресіння Христового, Архікатедрального і Митрополичого собору, м. Івано-Франківська, де відбудеться вшанування дітей, які померли під час вагітності чи після народження.

Програма:

18:00 год. – Божественна Літургія, наука.

19:00 год. – запалення свічок пам’яті біля ротонди Матері Божої на майдані Шептицького, молитва вервиці.

Довідково

З 1988 року у багатьох країнах світу (Англія, США, Австралія, Норвегія, Італія та інші) був встановлений Міжнародний день обізнаності про смерть дитини під час вагітності або після народження. Цей день припадає на 15 жовтня і відзначається щороку чисельними місцевими ініціативами. Його мета – поширювати інформацію про такі випадки, аби створити середовище із оточення, медпрацівників тощо, в якому батьки зможуть пережити втрату.

15 жовтня не є болючим моментом, а важливою нагодою, щоб дивитися вище понад біль втрати, дивитися з надією у майбутнє.

Це день, в якому можна згадати дітей та відзначити їхні короткі життя, проголосити їхні імена і поділитися їхніми історіями. Історіями, які зазвичай ніхто не хоче чути, імена, які часто забуваються в мовчанні. Це не є зустріч сліз і розчарування, навіть більше ‒ це зустріч емоцій і спогадів, які стоять посередині: між тим важким, що минуло і майбутнім, яке можна будувати.

Метою усіх заходів, присвячених 15 Жовтню є збільшення суспільної обізнаності про перинатальні втрати та горе, а також творити спільну мережу батьків, громадян і медичних працівників, тим самим поширювати культуру та світогляд навколо даної тематики.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!