В Україні з’явиться унікальний віртуальний друг для підлітків


Міжнародний фонд Івана Франка завершує розробку першого українського мультимедійного чат-боту для психологічної підтримки підлітків.

Чат-бот допомагатиме підліткам долати труднощі перехідного періоду. Психологами проєкту розроблено теми, які допоможуть дітям у найскладніших життєвих ситуаціях: стосунки в школі, зокрема про булінг; стосунки з батьками, навіть про насильство; стосунки з друзями, в тому числі про перше кохання та про пошуки себе і свого «Я».

Чат-бот створено з елементами штучного інтелекту і міститиме гілки інтерактивних онлайн-діалогів з логіко-семантичним зв’язком, які сформовані на типових емоційно-поведінкових станах підлітків. У нього будуть інтегровані відеоблоги, де ілюстраціями є фрагменти культурної спадщини, які викликатимуть емпатію під час найрозповсюдженіших у підлітків психоемоційних станів.

За задумом розробників, програма не матиме заборонених тем, всі розмови будуть конфіденційними, а віртуальним другом буде анімований персонаж.

Проєкт реалізовується за підтримки Українського культурного фонду і буде презентовано на початку жовтня в рамках реалізації культурного проєкту «Цикл відеоблогів для соціальної адаптації підлітків». Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

Нагадаємо, у липні Міжнародний фонд Івана Франка провів всеукраїнський конкурс малюнку «Мій віртуальний друг», метою якого було визначення візії цільової аудиторії та створення віртуального персонажу для проєкту.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!