Від сильного морозу до відлиги: Прикарпатців поперджають про різкі перепади температури


Останній тиждень січня в Україну прийшов із морозною погодою. Втім, стабільності у погоді і цього тижня не буде.

За словами синоптиків, найцікавішою температурно буде ситуація у західних областях. Адже ніч вівторка очікується найхолоднішою серед усіх регіонів, -12-17 градусів, а завтрашній день - найтеплішим, 0, -5 градусів, пише Бліц-Інфо.

"Ось такий значний добовий контраст! Що загалом в Україні? Вночі в більшості областей передбачається морозна погода з температурою повітря -7-13 градусів, вдень у вівторок стовпчики термометрів коливатимуться в межах -3-8 градусів, на Півдні 0-5 градусів морозу. Сніг випадатиме найближчої ночі переважно на Півдні та Сході. Вдень атмосферний фронт підсуне хмарний масив із снігом до західних областей, на радість туристам і не знаю, чи на радість місцевим людям. Особливо тим, хто живе в горах. Бо сніг розгрібати і пробиратися часом по коліна в цьому ж снігу вже й набридло. Але дуже красиво, це правда.

З четверга в Україну почне заходити тепліше повітря, знову температура повітря підвищиться до відлиги, все закапає і почне підтавати, разом із нашими головами та судинами. Найдовше протримаються морозними східні області України, проте вихідними й там стане тепліше. Дивимося уважно на погоду, стежимо за свіжими прогнозами і довіряємо лише притомним і професійним джерелам", - пише в мережі синоптикиня Наталка Діденко.

Також у Карпатах значна сніголавинна небезпека (3 рівень), очікується: -24-25 січня - на високогір’ї Закарпатської та Івано-Франківської областей, у середньогір’ї Львівської області, у горах Чернівецької області. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин.

Протягом доби 25 січня на дорогах збережеться ожеледиця. (1 рівень небезпечності, жовтий).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!