Виявляти порушників карантину на Прикарпатті будуть 19 рейдових груп


На території Івано-Франківської області на даний час встановлений "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У зв'язку з цим, поліцейські проводять профілактичні рейди, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Про це інформує пресслужба прикарпатської поліції.

Наразі створено 19 мобільних груп з числа поліцейських, працівників Держпродспоживслужби та представників органів місцевого самоврядування.

Вказані мобільні групи здійснюють перевірку дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання, а саме: розважальними закладами, закладами харчування та торгівлі.

Зокрема, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, з 21 жовтня на території Івано-Франківської області діятимуть нові карантинні обмеження щодо здійснення міжрегіональних перевезень.

Створені мобільні групи перевірятимуть водіїв, екіпаж та пасажирів міжобласних сполучень на наявність одного з документів, що засвідчують їхню COVID-безпечність, а саме:

- документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

- міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях;

- негативного результату тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу "Дія";

- негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Загалом від початку запровадження карантинних обмежень правоохоронці склали 1528 адміністративних протоколів за ч.1 ст. 44-3 КУпАП та винесено 17 428 постанов про порушення маскового режиму за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП.

Поліцейські Прикарпаття закликають громадян із розумінням ставитися до нинішньої складної епідеміологічної ситуації і не допускати порушень карантинних обмежень. Адже їх порушення тягне за собою не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!