Возитися з комфортом. У Франківську запрацював ще один комунальний маршрут


Погана їзда в минулому. Тепер з Микитинецької дістатися до міста значно легше. Адже з початку зими на 23 маршруті уже їздять комунальні автобуси.

Директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк розповідає:

«Згідно рішення виконкому з 1 грудня ми запустили на 23 маршрут комунальний транспорт, де до цього їздив приватник. Комунальні автобуси будуть їздити тим самим маршрутом, який був до цього: від Автостанції №2 до вул. Микитинецької. Автобус буде їздити цілий день, а в піковому режимі – курсуватимуть два автобуси. У вихідні дні автобус також працюватиме протягом цілого дня», – зазначає Віталій Голутяк.

За його словами, піковий режим – це час з 6 до 10 години ранку, та з 15 до 19 вечора. Тобто, коли люди найбільше користуються транспортом, йдеться на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

«Для того, щоб запустити цей маршрут ми використали два автобуси, які у нас були резервні. На сьогодні у нас вже повна завантаженість маршрутів. Щоб запускати нові маршрути потрібно буде купувати нові автобуси», – додає Віталій Голутяк.

Пані Людмила, мешканка вул. Микитинецької розповідає, що раніше через незадовільну роботу транспорту не могла відвезти дитину з інвалідністю до школи. А тому тішиться появі комунального маршруту.

«Дуже добре, що є ці автобуси. Наші мешканці задоволені, бо і пенсіонерів «не ображають», тепер дуже зручно, автобус комфортний, водії культурні. І дай Бог, щоб так було далі. Бо живемо в місті, а сполучення мали погане. Я користуюсь транспортом майже щодня, бо вожу дитину до школи. Тепер ми раді, що нас почули і замінили перевізника», – зізнається пані Людмила.

Міський голова Руслан Марцінків додає, планів для розвитку громадського транспорту ще чимало.

«В основному – збільшити кількість комунального транспорту та поступово зробити всі маршрути комунальними. Цього року вже закупили 7 нових автобусів. А також зробили акцент на будівництві нової тролейбусної лінії, яка сполучатиме мікрорайони БАМ з центром і Пасічною. А ще шукаємо територію для нового ДЕПО, адже зі збільшенням комунального автопарку воно дуже необхідне», – зазначає міський голова Руслан Марцінків.

Також міський очільник закликав мешканців користуватися карткою «Галка», бо це суттєва економія. Адже з карткою проїзд майже наполовину дешевший.

«Дуже прошу валідувати свої картки, бо це можливість комунального підприємства виплачувати зарплати працівникам. А їх на підприємстві уже 585 і кількість постійно зростає. А це робочі місця. Тому важливо тримати баланс, щоб підприємство мало певний дохід. Наразі 50% від усього пасажиропотоку є безкоштовним», – каже Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!