Активісти дослідили, яку інформацію приховують франківські комунпідприємтсва


Сьогодні, 24 жовтня в Івано-Франківську активісти «Антикорупційної платформи» презентували результати дослідження «Яку інформацію приховують комунальні підприємства міста та області?».

За словами голови правління Антикорупційної платформи Христини Залінської, ще у 2016 році вони почали досліджувати роботу комунальних підприємств. Відтак, вже є певна позитивна динаміка з оприлюднення документів.

Експерт інституту Політичної освіти Тарас Случик зазначив, що за 11 індикаторами перевірили дев’ять підприємств облради та 13 міськради, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Ми виявили, що два підприємства облради, а саме КП «Івано-Франківськоблагроліс» та КП «З експлуатації майна» створили кабінети та регулярно звітують на сайті www.spending.gov.ua». Також тільки чотири комунальні підприємств міста зареєструвались на цьому сайті, однак не всі звітують», - каже Случик.

Водночас жодне підприємство Івано-Франківської міської ради не оприлюднює інформацію про структуру, принципи формування і розмір винагороди керівника комунального підприємства, про проведення зовнішнього незалежного аудиту консолідованої фінансової звітності за минулий рік та реєстр боргових зобов’язань у машиночитному форматі.

Христина Залінська зауважила, що лише 6 з 13 комунальних підприємств міста оприлюднили копії фінансових звітів за минулий рік. Також три підприємства оприлюднили річні звіти керівника та наглядової ради.

«Мільйонні закупівлі Водоекотехпрому виконувались без дотримання вимог закупівлі. Багато робіт залишаються в тіні», - акцентує активістка.