Цьогоріч 431 прикарпатець отримав допомогу від держави на розвиток власної справи


Серед українців модно здобувати престижні професії, та вони не дають гарантії отримати «добру» роботу. Сьогодні на ринку праці Прикарпатті найбільший попит на продавців продовольчих товарів. Така сумна статистика змушує шукачів роботи задуматись над зміною професії.

Як повідомив кореспонденту «Бліц-Інфо» перший заступник директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Тарас Басюга, з метою швидкої адаптації до нових умов на ринку праці, переорієнтації на нову професійну діяльність, покращення професійних навиків безробітних, активізації їх власної поведінки служба зайнятості області здійснює професійну орієнтацію, професійну підготовку та перепідготовку безробітних громадян за професіями, що потребує ринок праці краю.

«Так, протягом січня-серпня 2013 року професійним навчанням за направленням центрів зайнятості області охоплено 6490 безробітних громадян, що на 1726 осіб більше, ніж в січні-серпні 2012 року», - зауважує Тарас Степанович.

Басюга також зазначає, що служба зайнятості здійснює комплекс заходів для тих, хто бажає започаткувати власну справу.

«Для розвитку й підтримки підприємницької ініціативи проводяться навчання основам підприємництва, складанню бізнес-планів, організовується навчання за професіями, які сприяють відкриттю власної справи, також надається безробітним фінансову підтримку у вигляді одноразової виплати допомоги по безробіттю», - наголошує пан Басюга.

За його словами, упродовж січня-серпня 2013 року одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності  отримали 431 безробітний громадянин, що на 111 осіб більше, ніж в січні-серпні 2012 року.

«Розмір одноразової виплати по безробіттю у кожному окремому випадку різний, залежить від страхового стажу та довідки про доходи про доходи від попереднього місця роботи. Тобто, від мінімальних 5 тисяч 440 гривень до 50 тисяч», - каже держслужбовець.