Франківська Асоціація учасників та ветеранів АТО обрала делегата до Ради ветеранів


13 січня 2019 року в приміщенні Івано-Франківської ОДА відбулися чергові збори ГС "Обласна асоціація учасників та ветеранів АТО".

Про це інформує Асоціація учасників та ветеранів АТО - ІФ в мережі.

З врахуванням майбутніх виборів та намаганням політсил втягнути ветеранів у виборчі процеси для використання у власних цілях, ключовим стало питання внесення змін до Статуту Асоціації, щодо аполітичності як членів Правління Асоціації так і делегатів (керівників) районних Спілок. Переважною більшістю голосів (за вийнятком представників окремих районів) таке рішення було прийняте.

Згідно прийнятого рішення члени Правління Асоціації та Голови районних чи міських спілок, що входять в обласну Асоціацію не можуть виступати з політичною підтримкою партії чи кандидата в Президенти України та не можуть приймати участь у політичних процесах (виборах), що суперечать інтересам та принципам об"єднань ветеранського руху. Якщо керівник організації чи член правління прийняв рішення балатуватись на виборах будь якого рівня, то він забовязаний скласти повноваження і діяти самостійно. Свої дії та позиції висловлювати як окрема фізична особа, щоб не втягувати учасників бойових дій, ветеранський рух чи спілку загалом у політичні процеси.

Окрім цього Зборами було делеговано представника області до Ради ветеранів при Міністерстві Ветеранів України - Тараса Шпука та представника Прикарпаття до Громадської Ради при Міністерстві ветеранів - Андрія Фармугу.

Після звіту Голови за 2018 рік наступним кроком стало обрання (переобрання) Голови обласної Асоціації. Після палких дебатів щодо кандидатури, делегати Зборів переобрали на 2019 рік Тараса Шпука. Також на порядку денному внесено питання, щодо введення посади Заступника Голови Правління, та пропозиція проведення щоквартальних Зборів Правління (керівників районних та міських організацій) в останню неділю кварталу, зміну делегатів комісій при обласній раді та план спільної роботи Асоціації на 2019 рік.

"Вважаємо за доцільне наголосити, що обласна Асоціація учасників АТО Івано-Франківщини твердо стоїть на принципах Державності, Законності та Єдності! Основним нашим завданням на поточний рік є збереження єдності ветеранського руху в області та подальша практична робота у медичній, реабілітаційній, соціальній сферах для учасників бойових дій та підтримка і піклування про сім"ї загиблих побратимів", - зазначають у дописі.