Хто з прикарпатців хоче потрапити до парламенту від Коломиї (88 округ)


21 липня заплановані позачергові вибори до Верховної ради.

Деякі кандидати вже почали реєструватися в ЦВК та активно агітувати на округах, інші ще чекають слушного моменту, щоб заявити, що йдуть на вибори.

За джерелами Бліц-Інфо, на окрузі №88 (місто Коломия, Городенківський район, частина Коломийського району) планують висуватися вже як мінімум сім кандидатів. Треба зазначити, що кілька партій досі не назвали своїх кандидатів, тож очевидно, що список поповнюватиметься.

Першим хто вже зареєструвався на вибори в цьому окрузі, став самовисуванець Василь Крутчак. Журналіст, блогер родом з Коломиї, але живе у Києві.

За даними ЦВК, Крутчак тимчасово не працює. Є членом політичної партії «Право-консервативна партія України «Північний шлях».

Василь Крутчак раніше вже пробував потрапити до ВР на проміжних виборах народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 205 (м.Чернігів), але депутатом не став. Втім запам'ятався бійкою під час прес-конференції. 

Також уже оголосили про висування мажоритарників партії  "Свобода", "Голос", "Громадянська позиція" і "Самопоміч".

Зокрема ВО «Свобода» висунула по цьому окрузі відомого активіста, уродженця Коломиї Олександра Аронця.

Аронець був кандидатом в депутати до Київської обласної ради на місцевих виборах 2010 року. Опісля у 2012 році боровся за депутатське крісло у Верховній раді.  Висувався кандидатом в депутати до Київської міської ради по 56 виборчому окрузі в 2014. З 26 червня 2014 — депутат Київської облради.

Треба зазначити, ВО “Свобода”, Національний Корпус, Правий Сектор, “Державницька Ініціатива Яроша”, ОУН та Конгрес Українських Націоналістів йдуть на вибори до Верховної Ради спільним списком.

Наступний кандидат - висуванець від партії «Голос» Іван Вережак. Окрім громадської діяльності, Вережак є сільським головою Котиківки та заступником голови Івано-Франківської обласної організації УГП. Варто також зауважити, що у  2015 році Іван Вережак балотувався до Івано-Франківської обласної ради, втім вибори програв.

Партія «Самопоміч» також висунула свого кандидата по цьому окрузі - Олега Токарчука.

З 2015 року Олег Токарчук є депутатом Івано-Франківської обласної ради від цього мажоритарного округу. Також  з 2011 року і до сьогодні займає посаду головного лікаря Коломийської дитячої лікарні.

Останнім висуванцем від партій є представник «Громадянської позиції» Мирослав Ласійчук. Двічі депутат коломийської міської ради, екс-голова міської ради Мирослав Ласійчук є керівником ПФ "ФОРУМ", та співласником громадського козацького формування з охорони громадського порядку "Охорона міста" та ГО "Федерація баскетболу м.Коломиї".

Також за джерелами Бліц-Інфо позмагається за депутатський мандат і чинний нардеп від цього округу Юрій Тимошенко.

Як відомо, у 2019 році Тимошенко балотувався на посаду президента України, для цього навіть позичив гроші для застави, втім вибори програв. Також Юрій Тимошенко є членом Коломийської станиці братства вояків ОУН-УПА та членом ГФзОГП Коломийське МРО «Народна самооборона Коломийщини». У січні 2019 - після того, як він заявив про намір балотуватися в президенти, - його виключили з партії «Народного Фронту».

Ще один нардеп, який не хоче прощатися з депутатським кріслом - самовисуванець Андрій Іванчук.

Обраний до парламенту в 2014 році від партії “Народний Фронт”, є заступником голови її фракції.  

Варто зауважити, що Іванчук у 2012 був обраний народним депутатом 7 скликання від ВО “Батьківщина”. У 2009-2010 роках був в.о. голови партії “Фронт змін”, входив до керівних органів партії, а у 2013 році був обраний одним із заступників голови “Батьківщини”. Також обіймав керівні посади в ГО “Фронт змін”.

За даними порталу Чесно, Андрій Іванчук є фігурантом антикорупційного розслідування щодо податкових зловживань та щодо силового захоплення фітнес-центру “Софійський”.

До теми: Вибори 2019: Хто з прикарпатців балотуватиметься до парламенту в 84 окрузі

Хто хоче потрапити до Верховної ради від Долини (86 округ)? Список кандидатів

Від бізнесмена до мера: Хто хоче потрапити до парламенту від Надвірної (округ 87)

Ексрегіонал з Прикарпаття увійшов до партії "Слуга народу"