Калуські атовці нарікають на бюрократію з оформленням землі


У середу, 4 вересня голова ОДА Денис Шмигаль провів зустріч з громадськими організаціями Асоціації учасників АТО/ООС.

На початку Шмигаль зазначив, що такі зустрічі відбуватимуться кожної першої середи нового місяця, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Спочатку атовці розповіли про свої проблем. Здебільшого йшлося про земельні питання. Зокрема, голова Калуської спілки учасників АТО Олександр Соколовський розповів, що біля села Добровляни було виділено 15 га землі під садівництво для атовців. Бійці почали виготовляти документи, однак під час оформлення ділянку передали Новицькій ОТГ.

"Зараз всім їм сказали, що потрібно донести по 3 - 4 документи. Один з них з ОТГ. Ми не розуміємо, чому потрібно доносити ще щось, якщо процес оформлення вже запущений", - каже атовець.

За його словами, оформлення землі затягнулося вже на два місяці, тож вони не можуть користуватись виділеними ділянками. Водночас в.о. керівника інституту землеустрою Тетяна Усипчук пояснила, що атовці почали оформляти документи коли землю передали ОТГ, однак вона ще її не прийняла. Відтак, потрібно взяти витяг з земельного реєстру, мовляв, раніше земля була державної власності, а стає - комунальної.

Втім, атовці не розуміють, чому саме вони повинні збирати та заносити документи, якщо у Хмельницьку все робить держгеокадастр. Відтак, присутні дійшли згоди, аби оформленням документів і далі займалась довірена особа. З такою ж ситуацією також стикались атовці з Коломийщини.