Коляда на Майзлях та комедійні вистави: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 7 до 13 січня.

У вівторок, 8 січня в Івано-Франківську стартує масштабний Х Міжнародний фестиваль “Коляда на Майзлях”. Триватиме він до 14 січня.

Хори, ансамблі, оркестри та вокалісти виконуватимуть традиційні та старовинні колядки і щедрівки. Колективи прибудуть як з Прикарпаття, так і з різних куточків України. Також завітають гості із Польщі, Молдови та інших країн. Окремо слід виділити виступи колективів із зони бойових дій - Волновахи та Попасної.

Повна програма фестивалю тут.

news-image: Повна програма ювілейного фестивалю «Коляда на Майзлях»

9 січня о 15.00 год. відбудеться святковий концерт у рамках Х Міжнародного Різдвяного фестивалю«Коляда на Майзлях» за участю народної артистки України Ніни Матвієнко та Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім.Левка Ревуцького (м.Київ) на Вічевому майдані. 

  • – Божественна Літургія
18.00 – фестивальні виступи:
  • Камерний хор «Credo» Івано-Франківського Архікатедрального собору Святого Воскресіння (м.Івано-Франківськ)
  • Фольклорний ансамбль «Дзвіночки» ДМШ № 1 (м. Івано-Франківськ)
  • Хор «Еммануель» парафії костелу Святого Валентина (м. Калуш)
  • Камерний хор «Воскресіння» Івано-Франківського Архікатедрального собору Святого Воскресіння (м.Івано-Франківськ)
  • Квартет бандуристок «Гердан» (м.Івано-Франківськ)
  • Муніципальна академічна чоловіча хорова капела ім. Л.М.Ревуцького та народна артистка України Ніна Матвієнко (м. Київ)

Світлина від Культурна мапа Івано-Франківська.

Також у середу, 9 січня у франківському драмтеатрі о 18:00 покажуть комедію "Оце так Анна!".

Комедія М. Камолетті тільки для дорослих! Молода сімейна парочка вирішила урізноманітнити своє інтимне життя, але замість милої, «невинної» шлюбної зрадочки на них чекає пікантна пастка у власному домі і незліченні курйози… Однак ніхто і не підозрював на що здатна їхня служниця Анна!

Квитки тут.

Світлина від Франківський драмтеатр.

У четвер, 10 січня для франківців підготували виставу "За двома зайцями". Відбудеться вона о 18:00 у драмтеатрі.

Голохвостий знов розпочне полювання одразу на двох зайців. Його серце розривається між кралечкою Галечкою та грубим гаманцем Сірків. З одного боку Подолу - Проня, що страх як закохана і вже готується до весілля, а з іншого - тітка Секлита, котра нізащо вже не випустить зі своїх рук та хати "завидного нареченого" своєї доні. Ох і непереливки йому...

Квитки.

Світлина від Франківський драмтеатр.

А 11 січня, у драмтеатрі презентують виставу "Кар'єрні ігри. Обман без антракту (16+)". Початок о 18:00. Квитки за посиланням

Любителям захоплюючих квестів рекомендується! Фернандо не сумнівається ані в своїх силах, ані в тому, що отримає роботу у престижній міжнародній команії «Dekia». Жодна співбесіда, і навіть троє «зубатих» конкурентів не видаються йому серйозною перепоною на шляху до мети… Але таємничі завдання невидимого рекрутера ламають «пряму» його ідеально спланованого дня...

У суботу, 12 січня в Асортиментній кімнаті у Промприладі відбудеться виставка "Ознаки життя. Українська вулична фотографія". Початок о 17:00.

“Ознаки життя” - це другий виставковий проект групи, представлений 21 учасниками, двоє з яких - мешканці Івано-Франківщини (Коломия та Івано-Франківськ). За словами О. Слюсарєва, знімати вуличну фотографію у Східній Європі важко, адже люди на вулицях не живуть, як наприклад, в екваторіальних країнах, а лише пересуваються з точки А в точку Б. Проект, як відповідь на цю тезу, демонструє, що певні ознаки життя на українських вулицях все-таки є.

Другий тезис, що пояснює назву, - більш фотографічний. Українська вулична фотографія існує та живе, а виставка- фактичне тому підтвердження. У проекті фотографи різних міст фотографують оточення, в якому проживають. Саме це оточення з його локальною специфікою та загальною упізнаваністю українського контексту стали основою для експозиції. “Ознаки життя” у Івано-Франківську вступають у діалог з місцевими вуличними стінами, їх мовою та наповненням, ніби повертаючи фотографію в її початкове середовище.

Світлина від Асортиментна кімната.

У неділю, 13 січня у рамках Х Міжнародного Різдвяного фестивалю«Коляда на Майзлях» пройде ряд подій.

14.00 –  святкова хода з колядою від монастиря Христа Царя до Вічевого майдану
15.00 – концертна програма на Вічевому майдані за участю гостей фестивалю.
15.30 – круглий стіл за участі почесних гостей фестивалю, керівників колективів, влади міста та ЗМІ (міська ратуша)
  • Божественна Літургія
18.00 – фестивальні виступи:
  • Народний аматорський фольклорний гурт «Ми українці» (смт. Богородчани)
  • Студентський хор Бердичівського педагогічного коледжу «Novus»  (м. Бердичів, Житомирська обл.)
  • Фольклорний ансамбль Вигодської ДМШ (смт. Вигода, Долинський район)
  • Хор академії економіки Молдови «Cantabile» (м. Кишинів, Молдова)
  • Хор університету імені Олександра Йоана Кузи  (м.Ясси, Румунія)
  • Хмельницький академічний муніципальний камерний хор (м. Хмельницький)