Медики досі не знають, чи був у двох померлих жінок з Прикарпаття, коронавірус


24 березня на Івано-Франківщині померла 60-річна жінка, яка була госпіталізована з підозрою на коронавірус.

Як розповів під час брифінгу головний санітарний лікар області Руслан Савчук, результатів аналізу на КОВІД-19 з Київської лабораторії наразі очікують. Так само немає і результатів щодо хвороби іншої жінки 65-літньої мешканки Чукалівки, яка померла 23 березня.  Дві жінки потрапили до інфекційної лікарні у важкому стані. Також госпіталізовані й їхні чоловіки. Прикметно, що в обох випадках хворі не були за кордоном останнім часом. 

"Померла 24 березня мешканка Надвірної за кордоном не перебувала. Її чоловіка теж госпіталізували до інфекційної лікарні, у нього діагностована двобічна пневмонія та підозрюється коронавірус. Аналізи також були відправлені до Київської референс-лабораторії чекаємо на результати", - зауважив Руслан Савчук. 

Читайте також: На Прикарпатті померла ще одна жінка, у якої підозрювали коронавірус

За словами медиків, станом на 10 годину 25 березня до лікарень області було госпіталізовано 70 осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію. З них 47 - очікують результатів, 5 випадків підтвердилося. У 18-ти діагноз не підтвердився. 

Прикарпатські медики обіцяють, що вже за добу зможуть самостійно робити аналізи на КОВІД-19 на тест-системах. Експрес-тести вже доставлені до медиків. 

"Тест-системи вже надійшли у нашу вірусологічну лабораторію, налагоджуємо роботу, тестуємо і вже десь за добу перейдемо до тестування", - каже Савчук. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!