Мін'юст повернув Калуську ТЕЦ у державну власність


Комісією у сфері розгляду скарг із державної реєстрації (при Мін’юсті) прийнято рішення відмінити перереєстрацію Калуської ТЕЦ на нового власника та повернути іі у державну власність.

Про це у мережі Facebook.повідомив голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус.

"Це хороша новина для украінських громадян - підприємство повернуто у державну власність. Це хороша новина для шахтарів держ шахт Львівсько-Волинського басейну, буде збережений технологічний ланцюжок видобутку-збуту-споживання вугілля.

Це хороша новина для організаторів спроб виведення Калуської ТЕЦ із держвласності, бо за спробу крадіжки дають менше років, аніж за завершений злочин. І це було принципово, щоб добитися повернення Калуської ТЕЦ у держвласність - і результат є", - написав Герус.

Нагадаємо, у травні цього року калуську теплоелектроцентраль вивели із державної власності. ЇЇ планували передати у комунальну власність Калуша. Втім вже через декілька днів на сайті Калуської міської ради з'явилось повідомлення про те, що Калуська міськрада зобов’язується використовувати майновий комплекс ДП «Калуська теплоелектроцентраль-нова» за цільовим призначенням і не відчужувати у приватну власність.