На івано-франківську владу тепер можна поскаржитися через планшет і смартфон


Сьогодні презентували проект «Мобільний Івано-Франківськ», покликаний суттєво полегшити життя місцевим жителям.

Щодня чимало іванофранківців звертаються до органів місцевої влади, посадовців та муніципальних структур по ту чи іншу інформацію. Це може бути як отримання звичайної довідки про графік роботи дільничного лікаря, так і складні за формою подання публічні запити щодо діяльності місцевої влади.

Однак досить часто проблемою стає незнання потрібних контактів, що нерідко призводить до тривалих безрезультатних пошуків.

Саме тому Івано-Франківська міська рада спільно з ООН створили та вже запустили мобільний додаток «Мобільний Івано-Франківськ» для систем іОS  та Android, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

За допомогою цього додатка користувачі смартфонів і планшетів матимуть доступ до: різноманітної інформації про місто, заходи та події; оперативну інформацію та місцеві новини; повну базу даних і телефонний довідник органів управління, закладів культури, спорту, охорони здоров’я і соціальної сфери; бізнес-довідник тощо.

Окрім цього, важливою складовою проекту є надання додаткової можливості містянам реєструвати свої скарги, звернення і запити за допомогою мобільного додатку. І вся інформація, що надсилатиметься, буде автоматично потрапляти до відповідного виконавця.

Як переконують розробники проекту, при поданні звернення користувач зможе вказати інформацію про виявлені факти порушень обов’язків влади, нехтування прав громадян, корупційні прояви тощо.

До речі, додаток створений лише українською мовою, оскільки розрахований на місцеву аудиторію. Схожий додаток для туристів, різними мовами, планують розробити найближчим часом.

На впровадження «Мобільного Івано-Франківська» витратили 15,5 тис. євро, з яких половина – грантові кошти, а решта – гроші з міського бюджету.