На Прикарпатті працівники ветеринарно-санітарної експертизи гарантують якість молочних продуктів


Якщо ви вирішили придбати молочні продукти не в магазині, а на ринку, домашні – можете не боятись за власне здоров’я.

Принаймні так стверджують працівники Івано-Франківської міської державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, - повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

«Кожна жінка, що привозить на продаж молоко і молочні продукти подає довідку від сільського ветеринарного лікаря. В ній вказані всі щеплення худоби та перевірки на мастити, які перевіряють раз в місяць. Відповідно, довідка дійсна тільки на місяць. На її основі видаємо експертний  висновок, тобто талон на право продажу»,-  пояснює лікар ветеринарної медицини, керівник відділу молочної продукції Івано-Франківської міської державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Леся Василяк

За словами ветлікаря, крім того щодня проводиться вибірковий аналіз молока  та сиру.

«Молоко провіряємо на жирність, вміст води або сторонніх домішок , можливу фальсифікацію. На сирі проводимо органолептичний та аналіз на кислотність. Якщо є порушення норми - засипаємо кавою, тим самим виключаючи можливість його подальшого продажу на інших ринках», - розповідає пані Леся.

Василяк також зауважує, що відділення лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи є практично на всіх продуктових ринках. А до тих, що не мають лікарі ветеринарної медицини виїжджають два рази на тиждень, тому – боятись нічого.

«Звичайно, якщо купляєте молоко в молочних павільйонах, а не на вулиці. У будь-якому разі, не варто забувати також про те, що покупець має право вимагати у продавця експертний висновок або талон на право продажу. Якщо його немає, то ризикувати не варто», - вважає  Леся Василяк.