Три місяці тюрми: Сім'я Ейдерів розповіла про ув’язнення Андрія


Третій місяць у російський тюрмі перебуває військовополонений український моряк Андрій Ейдер, поранений під час обстрілу російськими військовими українських кораблів у Керченській протоці.

На Івано-Франківщину сім’я Ейдерів переїхала вісім місяців тому та оселилася у райцентрі Надвірна, –  пише Бліц-Інфо з посиланням на UA: КАРПАТИ.

“У нас двоє кумів. Один – перший помічник капітана, інший – другий помічник капітана. Він з ними поспілкувався і вирішив йти в училище вчитися на моряка”, – розповів Дмитро Ейдер.

Першою про поранення Андрія дізналась Євгенія. Про те, що пасинок знаходиться у Керчі їй розповіла російська журналістка.

Зараз сім’я Ейдерів має можливість листуватися з полоненим Андрієм через консульство або адвокатів. Разом з тим свої малюнки передають брат і сестра хлопця.

Рідні Адрія просять, щоб люди не переставали писати листи до полонених.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у Керченській протоці обстріляли та захопили українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу" під час планового переходу з порту Одеса на Чорному морі в порт Маріуполь Азовського моря.

За даними української сторони, на захоплених суднах перебували 23 моряки, 6 із них поранили. За даними російської сторони, захопили 24 особи.

Трьох травмованих моряків прооперували у лікарнях Керчі. Російські ЗМІ оприлюднили їхні імена: 24-річний Андрій Артеменко, 27-річний Василь Сорока і 19-річний Андрій Ейдер.

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24 полоненим до 24 та до 26 квітня 2019 року. Адвокати подаватимуть апеляції щодо всіх українців. Усі захоплені моряки назвали себе військовополоненими.

До теми: Полонений моряк з Прикарпаття написав лист до батьків

Поверніть нас додому: Полонений моряк з Прикарпаття знову написав лист

Наймолодшого полоненого моряка з Прикарпаття перевели в іншу в'язницю

Повторні аналізи українського моряка Ейдера не підтвердили діагноз "гепатит"

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!