У Коломиї презентують давній одяг з чотирьох сіл Гуцульщини


Виставка у Коломиї "Одяг, люди і мистецтво" представить народний стрій косівського передмістя як цікаве та самобутнє явище в історії української моди.

Експозиція присвячена традиції народного вбрання чотирьох сіл східного передмістя Косова 1930 – 1950-х років та пройде у національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття. Початок о 16-й 1 березня. 

"Представлені не тільки музейні експонати та твори з приватних колекцій, а й унікальні світлини з родинних альбомів корінних мешканців сіл Вербовець, Старий Косів, Смодна і Черганівка. Це перша в Україні етнографічна виставка з анотаціями шрифтом Брайля і з тактильними зразками - розробка фахівця з тифлоадаптації Кіри Степанович, старшого наукового співробітника Педагогічного музею України (м.Київ)",- пишуть організатори.

Під час відкриття виставки також відбудеться показ сучасного одягу від майстринь художнього ткацтва з села Вербовця: Ганни Крижанівської та Зоряни Господарюк, які створюють ткані сорочки та сукні, по-новому інтерпретуючи традиційні сорочки-рукавівки косівського передмістя.

До теми: ФРАНКІВСЬК. ЛЮДИ. Ткаля Зоряна Господарюк: У кожній вишиванці є моя душа

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!