В парламенті пригрозили забрати в облрад повноваження розпоряджатися надрами


Сьогодні, 7 грудня триває засідання 26 сесії Івано-Франківської облради. На порядок денний винесено 40 питань.

Серед іншого депутати розглянули звернення до Парламенту і Кабміну з проханням привести у відповідність до законодавства Порядок надання спецдозволів на користування надрами, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, як пояснив під час розгляду звернення голова обласної ради Олександр Сич, таким чином намагаються усунути обласні ради від вирішення питань про надання надр у користування. Тож попросив депутатів підтримати звернення щодо приведення постанови Кабміну від 30 травня 2011 року №615 у відповідність з законодавством.

"Абзац восьмий цієї постанови викласти в такій редакції "У разі ненадання органами, зазначеними в абзацах другому і третьому цього пункту, позитивної або негативної відповіді щодо погодження за результатами розгляду на найближчій сесії (але у будь-якому разі не пізніше, як через 90 календарних днів з дати отримання документів від органу з питань надання дозволу) вважається, що надання дозволу ними погоджено", що відповідатиме частині 5 статті 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", - йдеться у зверненні.  

Окремо Олександр Сич наголосив, що на початку тижня прийшов лист від заступника голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Ольги Белькової, з закликом погодити надання дозволу на розробку шести ділянок надр: Гошівської, Лючківсько-Березівської, Ясенської, Південно-Сливкінської Східно-Космацької та Болехівсько-Смолянської. В іншому випадку облраду погрожують усунути від прийняття рішень по спецдозволах.

"У випадку ігнорування та наявності невмотивованих відмов, ми залишаємо за собою право дати політичну оцінку ситуації, що склалася, ініціювавши зміни до законодавства з метою позбавлення обласних рад  повноважень, щодо погодження надання у користування надр загальнодержавного значення",-йдеться у листі.

До теми: Облрада проситиме у ВР і Кабміну захисту від "свавілля" Держгеонадр"