Як прикарпатський нардеп назбирав 2,5 мільйони застави, щоб піти у президенти


2 лютого нардеп з Прикарпаття Юрій Тимошенко приніс у ЦВК заставу і подав документи для реєстрації кандидатом в президенти.

За словами самого Юрія Тимошенка, він йшов до цього рішення останні 30 років свого життя. А більше року тому, нардеп навіть оголосив про збір коштів йому на заставу.

"Для участі у чергових виборах, потрібно 2,5 млн. грн. застави, але я прошу з кожного не більше ніж по 10 гривень, щоб коли набереться ця сума, я знав, що вона відповідає щонайменше чверті мільйона людей, за яких я готовий буду поборотися", - зазначав нардеп.

Втім, як виявилося, прихильники Юрія Тимошенка вирішили не скупитися на пожертви і заміть 10 гривень в останній момент скинулися по 100-200 тисяч, пише Бліц-Інфо.

Про це стало відомо після публікації нардепом на сайті НАЗК декларації про доходи за минулий рік. Видається підозрілим, що за п’ять годин після подання декларації, Юрій Тимошенко вніс одразу 12 повідомлень про суттєві зміни в майновому стані. І всі з різницею в 2-3 хвилини.

Загалом задекларовані зміни на 1,5 млн. грн. Імовірно ці гроші нардеп і використав для застави на президентські вибори.

Варто зауважити, що шість «жертводавців» виявились фермерами з Одещини. Про це в мережі повідомив прикарпатський журналіст Євгеній Гапич.

«Збіг очевидний - ці шість фермерів з двох сіл та пересікаються між собою в різних ТОВках чи Фермерських господарствах. І ці фермери з Ширяївського р-ну Одеської обл.», - написав журналіст.

У списку тих, хто перерахував Юрію Тимошенку гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами є:

1. Кучеренко Валентина Михайлівна – 100 тис грн. ТОВ "Аіст К", Одеська область, Ширяївський район, смт. Ширяєве
2. Погорелов (Погорєлов) Сергій Іванович – 200 тис грн. Співзасновником в ТОВ "Аіст К" є також Погорєлова Марія Леонідівна, а співвласником та керівником ФГ «Погорєлов» (Ширяївський район, с.Миколаївка) є Погорєлов Віктор Іванович. 
3. Бурдюжа Олег Петрович – 200 тис грн. Фермерське господарство "Бурдюжа", Одеська область, Ширяївський район, смт. Ширяєве.
4. Хома Василь Йосипович – 200 тис грн. ТОВ "Агрофірма "Прогрес" (припинено), Одеська обл., Ширяївський р-н, с.Миколаївка
5. Смук Іван Якович – 100 тис грн. ТОВ "Агрофірма "Прогрес" (припинено), Одеська обл., Ширяївський р-н, с.Миколаївка. Депутат миколаївської сільради 2010-2015 рр. Від народної партії. На даний час ФОП.
6. Самойлюк Анатолій Володимирович – 100 тис грн.
7. Северетнюк Олена Анатоліївна – 100 тис грн.
8. Будіш Віктор Іванович – 100 тис грн.
9. Репко Марія Миколаївна – 100 тис грн.
10. Краснянська Алла Володимирівна – 100 тис грн.
11. Яценко Людмила Іванівна – 100 тис грн.
12. Барбул Наталія Яківна – 100 тис грн.

До теми: Що обіцяють прикарпатці, балотуючись в президенти. Аналіз програм