Франківців застерігають від небезпечних ложок з Фінляндії


До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів з порційних ложок, що експортувалися з Фінляндії до Королівства Данія та до України.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише Бліц-Інфо.

Про виявлення даного товару в обігу варто повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (м.Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24 тел. (0342) 51-13-89). 

Довідково:

Ароматичні аміни – це похідні ароматичних вуглеводнів, у яких атом (атоми) гідрогену заміщені на аміногрупу. Ароматичні аміни можна розглядати також як похідні аміаку, у якому атоми гідрогену (один, два або всі три) заміщені на ароматичні замісники. Анілін, феніланілін (C 6 H 5 NH 2 ) – найпростіший представник ароматичних амінів. Безбарвна оліїста токсична речовина з характерним запахом, погано розчинна у воді і добре – в органічних розчинниках. На повітрі швидко окислюється, набуваючи червоно-бурого кольору.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!