На Прикарпатті планують виробництво лікувальної еко-тканини з топінамбуру


На території Івано-Франківської області планують побудувати завод з випуску еко-іграшок з органічного полімеру, отриманого після переробки топінамбура.

Про це розповів технічний директор і співвласник НВП «Індуктор» Богдан Кобринський. Про це повідомляє agroxxi, пише agronews.ua.

«Набридла іграшка – батько закопав, і вона безпечно розклалася», – пояснив Богдан Кобринський.

У планах також виробництво дорогої лікувальної еко-тканини. Проєкт поки тільки в стадії розробки. Втілювати в життя його будуть спільно з іноземними компаніями.

Підприємство Богдана Кобринського – одне з небагатьох в країні, де не тільки успішно вирощують топінамбур, а й займаються переробкою цієї культури. З топінамбура тут виробляють порошок, який застосовують в якості дієтичної добавки і використовують в медичних цілях, так як рослина містить природний інулін.

Українською продукцією з топінамбура цікавляться і закордоном. 

«Зараз ведуться переговори з Сінгапуром. Поставка буде йти в азіатські країни », – розповів Богдан Кобринський.

Особливо зарубіжних покупців цікавить органічна продукція, на неї і роблять акцент підприємці з Івано-Франківської області. 

«Ми не використовуємо мінеральні добрива – вирощування за нашою технологією передбачає тільки витяжки сапропелю і мульчування. Зараз у нас засаджено 10 гектарів під органіку – це буде поставка в Йорданію », – додав Богдан Кобринський.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!