На Прикарпатті розширять межі національного парку "Синьогора"


32 га цінних земель включать до складу національного парку «Синьогора» на Івано-Франківщині.

Відповідне рішення підтримав на своєму засіданні Кабінет Міністрів України, схваливши проєкт Указу Президента «Про зміну меж Національного природного парку «Синьогора», інформує Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Площу парку планують збільшити на 32,0918 га за рахунок земель державної власності у Івано-Франківському районі Івано-Франківської області. Це дозволить встановити на цих територіях відповідний правовий режим та подбати про збереження і відтворення природних комплексів з особливою природоохоронною, оздоровчою, історико-культурною та науковою цінністю.

Адже «Синьогора» це місце, де охороняють природу та водночас показують відвідувачам всю красу українських гір. Національний парк оберігає унікальний природний комплекс гірського масиву Горгани. Саме тут пролягає частина Східно-Карпатського Туристичного Шляху. У парку росте значна площа пралісів та старовікових лісів, які належать до залишків оригінальної дикої природи в Європі.

«Україна багата на унікальні природні комплекси. Навіть попри війну та всупереч знущанням рашистів над нашими землями, важливо продовжувати дбати про природу там, де маємо можливість. Адже це спадок наступних поколінь українців. Це те, за що у тому числі, сьогодні воюють Збройні Сили України. Це наше багатство, наш дім, який ми повинні зберегти», - прокоментував Міністр Руслан Стрілець.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!