"Ні виїхати, ні заїхати". У селі на Франківщині дорожники три дні не розчищали шлях


У селі Рахиня на Івано-Франківщині дорожники три дні не розчищали шлях. Сьогодні через заметену снігом дорогу не може заїхати рейсовий автобус, автомобіль із продуктами, сміттєвози.

Про це у коментарі Суспільному сказала місцева жителька Тетяна Медведчук.

З її слів, приблизно пів кілометра шляху, що пролягає через села Рахиня, Слобода, Тростянець, Белеїв, Велика Тур'я, — заметені.

"Є затори, тому що ця дорога — на стрімкому березі. Як там намерзає, то не можна ні виїхати, ні заїхати. Рейсовий автобус зупинився, з продуктами автомобіль, фура, сміттєвози. Посипати нема чим, а діти — в школу, люди — на роботу. У минулі роки теж у нас була така катастрофа", — сказала Тетяна Медведчук.

Жінка каже, що від п'ятниці (3 грудня — ред.) звертається у державне підприємство "Дороги Прикарпаття" за допомогою.

"У п'ятницю три рази телефонувала. Вони кажуть: "Вирішимо, техніка поїхала, вирішимо", — розповідає жителька Рахині.

Сьогодні Тетяна знову зателефонувала до очільника "Доріг Прикарпаття" Романа Сілецького і надіслала йому через соціальні мережі фото заметених доріг.

"Він відповів: "Добре, зараз подивлюся". І все, нуль. Нам би посипки. У нас тут є чоловік, який колись був за тією дорогою закріплений і постійно посипав. Я пропонувала ще влітку, коли ми їздили в облдержадміністрацію, закріпити цю людину знову, і казала тепер теж Роману Сілецькому. Він погодився, але щось все дуже слабенько йде", — розповідає жінка.

Тетяна Медведчук каже, що у суботу дорогу підсипали місцеві.

"Ми постійно з ними (ДП "Дороги Прикарпаття — ред.) воюємо щодо того шляху. Вони так само і ремонт там зробили — будь-як: одну ямку залатали, другу пропустили. Це ж не застало їх зненацька: це вже грудень, то не у вересні випав сніг", — каже жінка.

У коментарі кореспондентці Суспільного директор державного підприємства "Дороги Прикарпаття" Роман Сілецький розповів, що йому відомо про цю ситуацію. Він додав, що із Богородчан у Долинську громаду виїхали спецавтомобілі, аби підсипати заметену ділянку дороги у Рахині.

"Учора і позавчора там підсипали дорогу. Сьогодні також машина поїхала згідно з планом. Відповідно до ДСТУ, у нас є шість годин після завершення снігопаду, щоб забезпечити проїзд", — сказав Роман Сілецький.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!