Прикарпатські студенти-економісти здобули кубок голови НБУ


Команда Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника перемогла у Всеукраїнському змаганні «Монетарна політика: виклик Національного банку України університетам» (NBU University Challenge 2020).

Про це інформує пресслужба університету, пише Бліц-Інфо.

20 листопада у онлайн-фіналі наші майбутні економісти здобули кубок Голови НБУ та диплом І ступеня серед 35 команд – представників 27 університетів, з 13 областей України та Києва.

Команда була у складі капітана Віталія Крамара, Марії Вацеби і Наталії Романів. Наставник команди – кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної кібернетики економічного факультету Андрій Пільк.

Змагання NBU University Challenge спрямоване на наближення студентської молоді до практичної роботи комітету монетарної політики Нацбанку та процесу встановлення облікової ставки. Завдяки конкурсу студенти мали можливість на практиці закріпити здобуті в університеті теоретичні знання. Під час фіналу 3 найсильніші команди презентували пропозиції по удосконаленню операційного дизайну монетарної політики. Студенти змогли уявити себе на місці членів Комітету монетарної політики НБУ та відповідали на питання журі, яке виконувало роль Правління Центрального банку.

Основним завданням команд було підготувати та презентувати власні рекомендації для Правління НБУ щодо монетарної політики. Необхідно було обґрунтовано відповісти на ключове питання конкурсу: “Яким має бути рішення Правління НБУ щодо облікової ставки і чому?”

Команда Прикарпатського отримала також сертифікати на стажування в Національному банку України. І разом з усіма учасниками студентського чемпіонату була запрошена на онлайн мотиваційний сніданок з топменеджерами НБУ.

До слова, NBU University Challenge – це змагання студентських команд закладів вищої освіти України, які аналізують економічну ситуацію в країні та надають рекомендації щодо монетарної політики.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!