Проєкт "Кварц-допомога Прикарпаттю" змагається за перемогу в конкурсі з протидії Covid-19


Щоб допомогти медикам Івано-Франківської області боротися із пандемією COVID-19 громадська організація "Гірський рятувальний центр" у червні – липні 2020 року реалізовувала проєкт "Кварц-допомога Прикарпаттю".

Основним завданням проекту було забезпечити заклади охорони здоров'я Івано-Франківської області портативними кварцовими опромінювачами, які можна використовувати для кварцування окремих палат і приміщень, де перебувають пацієнти із ознаками вірусних/інфекційних захворювань. Такі лампи можна також використовувати в інших приміщеннях лікарень (кімнати, де персонал перевдягається, зберігає засоби індивідуального захисту багаторазового використання). Про це повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на сайт проєкту.

Якщо на момент планування проекту ми враховували необхідність забезпечення бактерицидними опромінювачами 10 лікарень, що увійшли в перелік опорних закладів, то під час реалізації проекту, враховуючи темпи поширення пандемії по області в цілому, було прийняте рішення про збільшення кількості установ сфери охорони здоров'я. В рамках проєкту було закуплено 50 бактерицидних кварцових переносних ламп, які були передані до 25 медичних закладів Івано-Франківщини.

Станом на 01 травня 2020 року згідно статистичних даних Івано-Франківська область посідала третє місце по Україні за кількістю людей, які захворіли коронавірусом Covid-19. Станом на 03 серпня 2020 року кількість інфікованих осіб в Івано-Франківській області зросла, але за цим показником Прикарпаття вже посідало шосте місце по Україні.

Технічні параметри однієї лампи дозволяють проводити знезараження палат, підсобних кімнат, приймальних покоїв площею до 20 кв.м за 10-30 хвилин, ресурс однієї лампи становить 9000 годин, то ж для невеликих закладів достатньо однієї-двох ламп, які дозволяють провести необхідну обробку впродовж одного-двох днів усієї лікарні. Окрім того, довгостроковими наслідками реалізації проекту є можливість тривалої обробки приміщень лікарень та їх знезараження терміном від двох до п'яти років - впродовж експлуатаційного ресурсу кварцових ламп.

Проголосувати можна за посиланням.

У 2020 році конкурс соціальних ініціатив має на меті відмітити організації, які реалізували/реалізують соціальні ініціативи, пов'язані з епідемією COVID-19 та її наслідками.

За результатами конкурсного відбору організаціям присуджується винагорода, яка повинна бути спрямована на покриття адміністративних витрат ОГС – переможців конкурсу у 2021 році.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!