Рятувальники відшукали туриста, який заблукав у горах


19 серпня о 08:42 до Служби порятунку зателефонувала жінка та повідомила про те, що її брат 1994 р.н., житель Сумської області 15 серпня вирушив у похід туристичним маршрутом з села Стара Гута, та не повернувся у вказаний час.

Також зв’язку з чоловіком немає і для його пошуку необхідна допомога рятувальників, інформує Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Для перевірки вказаного, жінкою туристичного маршруту було направлено рятувальників пошуково-рятувального відділення міста Івано-Франківськ, у складі 5 чоловік особового складу та 1 одиниці техніки, з них 1 кінолог з собакою.

Гірські рятувальники знайшли туриста на «зеленому маршруті» поблизу полонини Лисиця, стан здоров’я в нормі, медичної допомоги на потребував. В подальшому його супроводили до села Стара Гута звідки він направився до тимчасового місця проживання.

Рятувальники постійно просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн - форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Також рятувальники радять користуватися мобільним додатком "Порятунок у горах". Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:

• голосових дзвінків;

• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!