Триває створення віртуального туру об'єктами Болехівської громади


У Болехівській громаді триває реалізація проєкту «Скелі Довбуша – подорож у легенду», який є одним із переможців обласного конкурсу проєктів та програм органів місцевого самоврядування.

Одним із заходів проєкту є створення туристичного портфоліо та комплексного віртуального туру культурно-туристичними об'єктами Болехівської громади, інформує Івано-Франківщина Туристична.

За результатами проведеної роботи оцифровані та вже доступні для віртуальної прогулянки на всеукраїнському веб-порталі Virtual Ukraine, зокрема, такі локації:

- Скелі Довбуша у селі Бубнище.

- Церква Успіння Святої Анни у місті Болехів.

- Церква Святого Дмитрія у селі Поляниця.

- Церква Введення в храм Пресвятої Богородиці у селі Тисів.

- Церква Святого Архистратига Михаїла у селі Сукіль.

- Церква Святого Архистратига Михаїла у селі Міжріччя.

- Водоспад «Під скелями».

Найближчим часом ще буде оцифрований Сукіль-Набивківський або Сукіль-Плайський водоспад.

Всі ці цінності культури та природи будуть інтегровані на веб-сайт Болехівської територіальної громади (bolekhiv-rada.gov.ua), туристичну мапу головного туристичного порталу Івано-Франківської області (iftourism.com) і згодом Google Maps.

Цей проєкт є частиною ініціативи «Бойківські Карпати», він покликаний створити унікальний туристично-культурний продукт, який розкаже про атракції Болехівщини та відтворить багатство бойківської спадщини в Івано-Франківській області.

Довідка: Проєкт «Бойківські Карпати» реалізовується департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації за партнерської участі 12 територіальних громад Прикарпаття і волонтерів.

Метою проєкту є збільшення туристичної привабливості Східної Бойківщини, підвищення інституційної спроможності управління територією як туристичною дестинацією, створення умов для росту туристичних потоків та залучення інвестицій, перетворення туризму на індустрію економіки відвідувачів.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!