У "Бандерівському Схроні" почали виготовляти "карпатську" каву


Команда Центр для учасників АТО та їхніх сімей "Бандерівський Схрон" та "Кава зі Схрону" презентує "Карпатську" каву.

Про це йдеться на сторінці співзасновниця центру Наталя Черній, пише Бліц-Інфо.

"Побачивши, що серед покупців нашої кави є запит на каву з кислинкою, ми створили цей бленд - неймовірно легка та м’яка кава з легкою мандариновою кислинкою і чудовою цитрусовою, ягідною та медовою солодкістю та нотками молочного шоколаду і цукрового мигдалю, які цьому купажу надає Арабіка Сальвадор San Carlos. Невеликий вміст робусти з Індії надає трохи міцності. Найповніше розкривається при заварюванні в джезві. Добре підходить для приготування з молоком",- йдеться в дописі.

Ціна 65 грн/100 грам. Для учасників війни, волонтерів та оптових покупців є гнучка система знижок.

Читайте також: Дерев'яні іграшки, як реабілітація: Як ветерани на Прикарпатті заснували бізнес

Довідка: Кооператив San Carlos засновано в 1980 році завдяки аграрним реформам, які були проведені урядом Сальвадору, який розділив землю між дрібними фермерами. Ферма площею 672 га простягається на висотах від 1100 по 1665 метрів над рівнем моря на горі Какауатіке. Ферма має 126 асоційованих членів з їхніми сім'ями, які живуть та працюють на землі разом. Ферма розділена на 25 окремих ділянок. Мокрий млин для очистки ягід та дворики для обробки кави розташовані на висоті 1400 м над рівнем моря, забезпечуючи ідеальне місце для сушіння кави, оскільки розташовані на північ та північний схід, що є напрямком переважаючих вітрів, що допомагає підтримувати стабільні температури для сушіння кави.

Члени кооперативу почали впроваджувати прогресивні практики управління земельними ресурсами та водою; зокрема - мінімізація використання агрохімікатів, просування органічних добрив, дренування території та збір дощової води, що дозволило збільшити врожаї. Каву, зібрану з різних ділянок, обробляють та зберігають окремо - для дотримання максимальної якості. Спосіб обробки кави - вологий, тобто ягоди для очищення від м’якоті спочатку вимочують, а потім сушать на майданчиках, де кавові зерна регулярно перегортають вдень і накривають наніч, висушуючи до 11% вологи протягом 17 днів. Кооператив має власну експортну ліцензію.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!