Ветерани Прикарпаття проходитимуть професійну лікувальну реабілітацію


Про це повідомили в Івано-Франківському обласному центрі громадського здоров’я.

Кошти на ці заходи виділили з бюджету краю, пише Армія Інформ.

— Учасники АТО/ООС зможуть скористатися практично всім спектром фізкультурно-відновлювальних послуг, — сказав виконувач обов’язків директора Івано-Франківського обласного центру громадського здоров’я Богдан Левицький. — Для цього у нас є кабінети — масажний і лікувальної фізкультури. Надаємо фізіотерапевтичні послуги з лікування ультразвуком, електрофорезом, парафіновим нагріванням, лазеротерапією.

Раніше у центрі громадського здоров’я проходили реабілітацію лише спортсмени. Проте після реорганізації закладу та за сприяння обласної влади відділення лікувальної фізкультури розширило сервіс і тепер подібні послуги тут отримують і захисники України — наразі йдеться про 25 пацієнтів. Далі кількість ветеранів, які найбільше потребують такої терапії, збільшуватимуть з урахуванням можливостей центру.

 
 
 
— Нині на Прикарпатті є 527 учасників АТО та ООС з інвалідністю, — повідомив керівник Івано-франківської філії Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець. — Проте не всі можуть чи навіть хочуть пройти такий курс реабілітації. Адже більшість з них після повернення з району бойових дій замкнулись у собі й не бажають ні з ким контактувати. Проводитимемо інформаційну роботу, аби наші захисники, які отримали інвалідність, одержали належну лікувальну реабілітацію.

В обласному центрі громадського здоров’я також повідомили, що термін реабілітації для атовців залежить від фізичних потреб пацієнтів. Здебільшого таке лікування триватиме не більше ніж три тижні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!