Як з нового року прикарпатці зможуть отримати субсидію готівкою


За результатами моніторингу станом на кінець листопада в області субсидію отримують 97,9 тис. осіб, що складає 21,7% від кількості домогосподарств (450,4 тис.).

З них 94,2 тис. осіб отримують субсидію у готівковій формі та 3,7 тис. осіб – у грошовій безготівковій формі.

Про це сьогодні під час щотижневої онлайн-наради під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Василя Івасика доповів директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Володимир Корженьовський.

За його словами, станом на 19 листопада за призначенням субсидії в грошовій формі у період з 1 травня поточного року звернулося за новим порядком 9,2 тис. домогосподарств, з них призначено 6,9 тис., відмовлено 0,21 тис. домогосподарствам, що становить 77,3% опрацьованих справ від кількості домогосподарств, які звернулися за призначенням субсидії.

 Виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі за жовтень поточного року проведена вчасно через банківські установи та через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта». Житлові субсидії у грошовій безготівковій формі перераховані надавачам послуг через АТ «Ощадбанк».

Володимир Корженьовський також розповів про умови звернень до управлінь соціального захисту населення задля отримання субсидії у час пандемії коронавірусу та причини, через які субсидія не призначається. Окрім того, управлінець повідомив про реформування системи соціального захисту населення, створення Національної соціальної сервісної служби України та її територіальних органів, в яких буде запроваджено єдиний механізм організації надання адміністративних послуг у сфері соціального захисту населення, і виконання функцій фронт-офісу виключно посадовими особами виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, ЦНАП (який має бути створений у кожній ОТГ).

Слід зазначити, що з 1 січня 2021 р. заяви про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики з необхідними документами приймаються від громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний вебсайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний вебпортал електронних послуг). Заяви з необхідними документами також приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

До 1 березня 2021 р. посадова особа виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг, яка приймає заяву з необхідними документами, за наявності технічної можливості реєструє заяву та формує електронну справу і не пізніше наступного робочого дня надсилає електронну справу відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення засобами електронного зв’язку через інформаційні системи Мінсоцполітики.

З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг виключно з формуванням електронної справи із застосуванням Програмного комплексу. Заяви з необхідними документами (після формування електронної справи) у паперовому вигляді передаються відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення не рідше, ніж раз на два тижні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!