Які фільми пропонує нам український кінематограф: ТОП 3


Популярне вітчизняне кіно, яке варто подивитися: про що знімали українські фільми «11 дітей з Моршина», «Захар Беркут», «Гуцулка Ксеня»

Українські фільми, які справді варто подивитися

Український кінематограф розвивається шаленими темпами. У прокат в кінотеатрах регулярно виходять нові вітчизняні фільми. Поки новинки активно крутять на великих екранах, деякі популярні стрічки цього та минулих років можна дивитися по телевізору. Знайти оптимальний фільм для комфортного відпочинку вдома зручно на сайті ТВ Мета. Телепрограма дозволить планувати дозвілля на кілька днів чи на тиждень наперед.

Топ 3: про що знімали популярні українські фільми

Серед найбільш рейтингових та популярних фільмів виділяють такі варіанти:

«11 дітей з Моршина»;

«Захар Беркут»;

«Гуцулка Ксеня».

Комедія «11 дітей з Моршина» стане кращим вибори для тих глядачів, які бажають добре розважитися та насміятися. Згідно сценарію, історія точиться довкола метеорита вартістю в 10 мільйонів доларів США. Ним хочуть заволодіти шахраї, а закоханому невдасі на чолі з гуртком дитячої творчості доведеться зупиняти негідників.

Автори цієї роботи звернулися до класичної української літератури, а саме — до гостросюжетного твору Івана Франка з однойменною назвою. У творі йдеться про запеклу боротьбу нашого народу проти монгольського наступу в 1241 році, яка відбулася у Карпатах. А фільм розповідає про захист Донецького аеропорту, є продовженням популярної роботи «Кіборги». І там і там йдеться про борьбу малої громади проти численного ворога.

У стрічці «Гуцулка Ксеня» розповідається про події перед ВВВ. Це був 1939 рік, Західна Україна, карпатське селище Ворохта. Туди, незадовго до приходу радянських військ, приїхали українські мігранти з Америки. Вони хотіли знайти наречену для Яро, який за домовленістю спадок в мільйон доларів, якщо за нього вийде заміж «свідома українка».

Також любителям вітчизняного кіно варто подивитися фільми «Гарет Джонс», «Стус», «Черкаси». Українське кіно поступово оживає та пропонує глядачам якісні картини, які дійсно варті уваги.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!