Прикарпаття на карантині через коронавірус (ОНЛАЙН)


Через швидке поширення коронавірусної інфекції у світі Міністерство охорони здоров'я України рекомендує ввести нові обмеження - закрити всі заклади, окрім аптек, продуктових, заправок та обмежити пересування людей та заборони зібрання понад 10 осіб.

Відтак, у багатьох містах України вирішили прислухатися до рекомендацій медиків. Вже з 17 березня в Івано-Франківську закривають всі заклади, окрім продуктових, аптек та заправок. Заборонено збиратися у групи/колективи понад 10 осіб. За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, жодного випадку короновірусу в області не зафіксовано, але наперед потрібно вжити обмежувальні заходи.

«Вирішено зупинити роботу всіх закладів всіх, окрім продуктових магазинів, аптек і заправок. Інші послуги мають бути виключно в онлайн режимі. Керівникам комунальних підприємств обмежити роботу працівників, за можливістю перейти на дистанційну форму роботи. Залишаються працювали лише служби, які забезпечують порядок у місті. Звертаюся до мешканців Івано-Франківська з розумінням поставитися до ситуації, вживати всіх необхідних заходів дезінфекції, самоізолюватися та без нагальної потреби не виходити з дому. У цей нелегкий час залишайтесь людьми та допомагайте одні одному»,- пропонує мер.

У лікарнях мають облаштувати додаткові місця для прийому хворих на коронавірусну інфекцію. Міський транспорт переводять на режим вихідного дня. 

Обмежувальні заходи ввели у всіх поліклініках івано-Франківська. Також призупинив роботу басейн та жіноча консультація. А центри обслуговування клієнтів ПАТ «Івано-Франківськгаз» перейшли в онлайн-режим.

Тим часом на Прикарпатті запрацювала “гаряча лінія”, де лікарі-інфекціоністи проконсультують як діяти у разі підозри на коронавірус. У разі потреби телефонуйте: 

0 (99) 544 83 32

0 (342) 56 69 28

Також через карантин Івано-Франківський міський суд відкладає розгляд цивільних справ та обмежує прийом відвідувачів. На вході всім відвідувачам міряють температуру. Дистанційно працює Прикарпаттяобленерго та Водоекотехпром.  А ЦНАП Івано-Франківська та його територіальні підрозділи припиняють прийом громадян та юридичних осіб.

Схожі обмеження вже провели у інших містах області - у Бурштині закрили усі заклади гуртової та роздрібної торгівлі, окрім аптек та магазинів. Рекомендації щодо закриття закладів харчування, торгові центри, відпочинкові заклади та садиб зеленого туризму дали і в Яремчанській міській раді. Також власникам зелених садиб в Яремче радять призупинити бронювання на період карантину.

Як запобігти поширенню коронавірусу пояснювали прикарпатським перевізникам та працівникам автостанцій. 

Карантинні заходи запровадили і на Центральному ринку Івано-Франківська.

Водночас з обласного бюджету виділили мільйон гривень для боротьби з коронавірусом. Ще 1 мільйон 88 тисяч направили для обласної інфекційної лікарні. Також заплановано купити тисячу експрес-тестів для області. Паралельно чиновники домовляються з товариством сліпих про пошиття масок.

Нагадаємо, всі навчальні заклади припинили роботу з 12 березня. Про це читайте тут: Як живе Івано-Франківщина в умовах карантину.

А тим часом у Чернівцях хворий на коронавірус пацієнт одужує - перший тест дав негативний результат.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram. 

Завжди цікаві новини!