Бомбардир «Урагану» став найкращим футзалістом України


Спеціалізований портал “5х5” підбив підсумки футзального року в Україні і назвав найкращих гравців.

Зокрема, кращих спортсменів визначили у номінаціях: «Найкращий футзаліст 2019 року», «Найкраща футзалістка 2019 року», «Найкращий 2019 року (U-21)», «Найкращий футзаліст 2019 року (U-19)» та «Найкращий футзаліст 2019 року (U-17)». Отже, поїхали…

Найкращий футзаліст. Отже, переходимо до першої номінації, яка, мабуть, цікавить найбільше з усіх. За підсумками року, що минув, «5х5» виділив трьох реальних претендентів на звання найкращого футзаліста України. Гра цих футзалістів була на дуже високому рівні. І практично в кожному матчі вони це доводили.

Почнемо з першого претендента. Ним став Петро Шотурма. Після переходу в «Продексім» Петро швидко став одним з лідерів херсонського колективу. Він вніс вагомий внесок у третє поспіль чемпіонство херсонської команди. Однак, на жаль, Петро не зміг допомогти «мельникам» вийти до «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів.

Натомість, два інших домінанти, які представляють івано-франківський «Ураган», хоч і не грали у Лізі чемпіонів, та все-таки провели дуже потужний 2019 рік. Капітан «драконів» Андрій Федюк приклав багато зусиль для того, щоб минулий рік був для івано-франківської команди дуже успішним. Судіть самі: у сезоні 2018/2019 р. р. «Ураган» здобув і Кубок ліги, і Кубок України. Тільки з чемпіонством трохи не пощастило. Однак, незважаючи на це, Андрій, ставши капітаном «Урагану» дав команді той дух переможця, який був потрібен команді, оскільки сам Федюк – максималіст (якщо брати до уваги саме його футзальні якості). І Федюк зараз у такій формі, що може запросто дати фору будь-кому з суперників. Він отримує задоволення від гри, і цим заряджає партнерів по команді. Більше того – капітан «Урагану» наразі по праву вважається одним з топ-гравців FAVBET Екстра-ліги.

А от його одноклубник, Артем Фаренюк, як раз стає дійсно топовим гравцем. У минулому сезоні Артем зміг стати найкращим бомбардиром чемпіонату України, продовжує він влучно «стріляти» по чужих воротах і в нинішньому чемпіонаті. Принаймні, його переможні голи на останніх секундах вболівальники ще довго пам’ятатимуть. Окрім того, Фаренюк починає поступово показувати свій бомбардирський хист і у матчах за збірну.

Також він увійшов до трійки найкращих у номінації «Найкращий гравець футзалу» на щорічній церемонії нагородження премією «Футбольні зірки України». Однак, там він поступився перемогою голкіперу «Продексіму» Кирилові Ципуну. Однак, ми вважаємо, що Артем Фаренюк заслужив на нагороду за підсумками року, що минув. Тому, саме бомбардир «Урагану» стає найкращим футзалістом України за версією футзального порталу «5х5».