“Бум” на ринку нерухомості: що буде з цінами на житло і забудовниками після карантину?


Два місяці карантинних обмежень не могли пройти безслідно. За цей час збитків зазнали як прості українці, так і підприємці.

Тож не дивно, що на початку весни ринок нерухомості пережив затишшя. До прикладу, у квітні 2020 року кількість угод порівняно з 2019 впала втричі. З початку травня девелопери повідомили про зростання кількості запитів від покупців та продажів. Тож ринок нерухомості поступово оговтується, а забудовники адаптовуються до нових умов праці. 

Експерти зазначають, що послаблення карантину сприяє покращенню клімату на ринку первинної нерухомості. Та все ж, для повернення до того стану, який був до початку карантину, потрібен суттєвий відрізок часу. Наразі девелопери працюють над тим, щоб повністю відновити роботи на усіх об’єктах. 

Що буде з цінами? 

Частина покупців не поспішає укладати угоди, сподіваючись на зниження вартості квартир у новобудовах. За словами експертів, ці очікування невиправдані. Ціни на метри квадратні поки залишаються на рівні докарантинного періоду. Проте, собівартість будівництва зростає, тож ціни на квартири також піднімуться вгору.  Очікувати подорожчання первинної нерухомості варто наприкінці другого кварталу 2020 року.

Тому, зараз найбільш вдалий час для інвестицій у нерухомість. Компанія blago developer пропонує купити квартиру в Івано-Франківську за вигідною ціною у Family Plaza, Містечку Соборне, ЖК Comfort Park, Main House, Авторський, Паркова Алея та елітних будинках Parus, Royal Hall, чи будинок у котеджному містечку Franko River Club.

На сьогодні найбільша частка угод припадає на двокімнатні квартири у новобудовах.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!