Чиновник Яремчанської міськради виділив собі земельну ділянку в рекреаційній зоні


Згідно закону всі учасники бойових дій мають право на отримання земельної ділянки. Втім, на Прикарпатті землі для атовців не вистачає. Зокрема, і в курортному Яремче.

Втім секретарю Яремчанської міської ради Володимиру Губарчуку землі вистачило. Як учасник АТО він отримав земельну ділянку площею 0,0835 га в рекреаційній зоні.

Під час 13 сесії Яремчанської міської ради 27 квітня 2017 року земельні ділянки отримали четверо атовців. Серед них Володимир Губарчук. Він і головував на тій же сесії.

Слід зауважити, що дізнатись чи повідомив депутат про конфлікт інтересів та не брав участь у голосуванні не можливо, адже на сайті міськради є протоколи всіх засідань, окрім 12 та 13.

До слова, наразі в Яремче очікують землю ще 46 учасників АТО.

Раніше земельна ділянка належала до земель рекреаційного призначення і відповідно до чинної містобудівної документації – генплану забудови міста Яремча та проекту зонування території міста – розміщені в зоні озеленених територій загального користування та на території рекреаційного призначення в зоні розміщення установ відпочинку та туризму. Відтак, вони  мали б використовуватися під будівництво об'єктів громадського відпочинку. Тому виділення таких ділянок для індивідуального дачного будівництва не відповіло цільовому призначенню землі.

Однак ніхто з чотирьох набувачів землі жодного індивідуального дачного будівництва не проводив. Вже у вересні 2018 року на 24 сесії міської ради було затверджено два проекти землеустрою та змінено цільове призначення ділянок із земель для індивідуального дачного будівництва в землі для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення. Голосування щодо ще двох – відклали.

Що цікаво, всі вони вже записані на трьох мешканців Івано-Франківська.