Депутат облради Дзеса: Не можна підписувати формулу Путіна, яка зруйнує Україну


Депутат Івано-Франківської обласної ради, голова територіальної організації Політичної партії «Європейська Солідарність» Остап Дзеса виступив проти підписання "формули Штайнмайєра".

Як йдеться в оприлюдненій заяві, партія незмінно дотримується принципу захисту інтересів українського народу, готова підтримувати усі рішення, які сприятимуть розвитку нашої держави, збереженню її територіальної цілісності,  поверненню Криму і звільненню окупованої Росією частини Донбасу виключно на прийнятних для нашої держави умовах.

"В той же час, пам’ятаючи про ту високу ціну, котру Україна платить за прагнення будувати сильну, успішну та самодостатню державу, категорично засуджуємо будь-які дії чинної влади, які суперечать її національним інтересам", - переконані в обласній "Солідарності".

Депутат запевняє, що представники партії глибоко обурені фактом схвалення українською делегацією в Мінську так званої «формули Штайнмаєра», реалізація якої загрожує національній безпеці, територіальній цілісності та суверенітету України, а також підтримкою цього рішення  Президентом України Володимиром Зеленським.

"Наголошуємо, що реалізація «формули Штайнмаєра» змінює передбачену Мінськими угодами та погоджену спільною позицією України, Німеччини і Франції у Нормандському форматі послідовність дій з відновлення територіальної цілісності нашої держави. Виконання Україною  її положень приведе до формального повернення контролю над окупованими територіями на умовах, вигідних виключно для Москви та її маріонеткових режимів, сприятиме дестабілізації ситуації всередині нашої країни",- вважають партійці

Тож, Остап Дзеса, від імені обласної організації закликає військово-політичне керівництво України відмовитись від імплементації «формули Штайнмаєра», оскільки вона є нічим іншим, як черговою спробою Російської Федерації реалізувати свої імперські геополітичні інтереси за рахунок державного суверенітету та незалежності України.

"Вимагаємо від чинного Президента України у врегулюванні проблематики Донбасу і Криму керуватися виключно національними інтересами, українським законодавством та визнаними міжнародними правовими нормами",- йдеться у заяві.