Дієві поради, як легко прокидатися в холодну пору року


Восени та взимку для більшості з нас ранкові прокидання стають нестерпними, особливо – у холоднечу.

Максимум зібрав для вас прості та дієві поради, як без проблем та зайвого стресу вставати з ліжка, навіть коли за вікном "мінусова" температура.

Дотримуйтеся цих порад і кожен ваш ранок буде починатися легко!

Спіть достатньо

Якщо не дотримуватися цього простого правила, прокидатися легко не вийде, що б ви не робили. У всіх своя норма сну. Хтось висипається за стандартні вісім годин, а комусь вистачає і шести. У будь-якому випадку, якщо ви будете спати менше за свою особисту норму, інші поради не допоможуть.

Прокидайтеся в один і той же час

Ще один очевидна порада, який ми всі завжди ігноруємо. Кожен день ви встаєте о 6:30 і йдете на роботу пішки, але раптово знайомий пропонує завтра підкинути вас на машині. Звичайно, ви радісно переставляєте будильник на 6:45. А зранку ви чомусь не висипаєтеся. Або раптом за звичкою пробуджується, як зазвичай, і вирішуєте "доспати" ще 15 хвилин до будильника, а потім відчуваєте себе зовсім розбитим.

Достатня кількість сну - запорука легкого підйому - фото 281134
І те, й інше буде помилкою. Організм настільки звикає до підйому в певну годину, що відхилення від усталеного графіка може коштувати вам бадьорості і гарного настрою. Навчившись вставати завжди в один і той же час, ви перестанете бути залежним від погоди і пори року.

Вибирайте приємні мелодії будильника

Різкі звуки будильника серйозно шкодять вашому здоров'ю. Гучний і несподіваний ранковий дзвінок грубо вириває вас зі сну. Це підвищує тиск і стимулює різкий викид адреналіну в кров. Простіше кажучи, щоранку організм опиняється в стані паніки і страху. Такий щоденний стрес в результаті може привести до хвороб серця і судин.

Плавна мелодія, що поступово набирає гучність, цілком здатна розбудити людину. Дехто взагалі може прокинутися від одного тільки вібродзвінка. Якщо, почувши будильник, ви відчуваєте прискорене серцебиття, розгубленість і сплутаність думок, значить, пора задуматися про зміну мелодії.

Ставте одяг біля ліжка

Восени і взимку важко змусити себе вилізти з-під ковдри просто тому, що в квартирі холодно. Особливо це актуально до початку опалювального сезону. Але вирішивши відтермінувати момент прощання з теплим ліжком, нескладно і проспати.

Покладіть поруч з собою теплий домашній одяг, щоб ви змогли надіти його відразу після пробудження, і холод в квартирі не завадить легкому підйому.

Тримайте теплий одяг біля ліжка - фото 281139

Вмикайте світло

Головна причина, чому прокидатися влітку і навесні набагато легше, – природне сонячне світло. Взимку і восени ж збільшувати ступінь освітленості доводиться штучно. Одразу після прокидання ввімкніть світло в усіх кімнатах. Це відіб'є бажання знову прилягти і налаштує на бадьорий ранок.

Зігрійте руки

Просто підставте долоні на кілька хвилин під струмінь гарячої води. Ви відразу відчуєте, як тепло розливається по всьому тілу. Цей маленький ритуал зробить холодний ранок знано приємнішим.

Провітріть кімнату

Коли остаточно зігрієтеся, сміливо впускайте в кімнату свіже повітря. Воно підбадьорить, освіжить приміщення і вбереже від спокуси залишитися в спальні.

Провітрювати кімнату потрібно навіть взимку - фото 281138

Випийте склянку теплої води

Перед сніданком і чашкою кави рекомендується випивати склянку чистої води. Так шлунок запускає свою роботу і готується до прийому їжі. Влітку можна пити прохолодну мінералку, але взимку радості вона принесе мало. Якщо воду злегка підігріти, пити її буде набагато приємніше.

Ситно поснідайте

Хороший сніданок дає багато енергії. У холодну пору починати день голодним складніше, навіть якщо ви цього не помічаєте і ніколи не їсте вранці. Коли призвичаїтеся не пропускати сніданок, шлунок буде сам підганяти вас на кухню вранці. Довго валятися в ліжку точно не вийде.

Сніданок допоможе вам прокинутися - фото 281137