До Дня Незалежності франківські комунальники перейдуть у посилений режим чергування


В Івано-Франківську починають активно готуватись до відзначення Дня Незалежності України.

Про це йшлось у вівторок, 13 серпня йшлось на щотижневій оперативній нараді у міського голови, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Керівник МДК Віталій Бурко розповів, що прибирання доріг та інших територій у місті ведеться кожен день, вантажні автомобілі возять сміття на «Полігон. У нічний час працюють два поливальні автомобілі, якщо на вулиці температура понад 28 градусів дороги поливають і вдень. Окрім того, 79 працівників благоустрою прибирають ту територію, яку не можуть прибрати механізовано. Щоденно 11 косарів косять траву.

«Ми це робимо кожен день, не зважаючи на свято. Інша справа, що на День Незалежності у центральній частині міста буде велике скупчення людей, тож починаючи з п’ятниці, 23 серпня буде збільшено маршрути прибирання, все техніка перейде у посилений режим чергування», - зауважив посадовець.

За його словами, до 24 серпня в місті мають закінчити ремонтувати вулицю Бловацького, а до 1 вересня – Національної Гвардії. Ще до 15 вересня будуть готові вулиці Сніжна та Ботанічна.

Керівниця КП «Центр розвитку міста та рекреацій» Руслана Василюк повідомила, що у парку на Молодіжній повністю замінили дерев’яні лавки та встановили пісочницю.

Представник Муніципальної ритуальної служби Василь Пращій зазначив, що на кладовищі в Чукалівці наразі косіть траву, а от на закритих кладовищах на вулиці Київській та Ленкавського траву вже покосили.

До свята також помиють пам’ятники Міцкевичу та Франку.