До Франківська доставили перший зчленований тролейбус


До Івано-Франківська доставили перший із двох зчленованих тролейбусів надвеликого класу «Вольво» з австрійського міста Лінц.

Наразі він проходитиме випробування, після чого КП «Електроавтотранс» остаточно визначиться з кількістю подальшого придбання вживаних тролейбусів цієї моделі, які у 2000—2001 роках випускали спеціально для австрійського Лінца, пише ЗК

Вперше тендер на придбання тролейбусів оголошувало не КП «Електроавтотранс», а управління транспорту і зв’язку з очікуваною сумою закупівлі 4 млн. грн. з ПДВ. ТОВ «Інтерм» запропонувало продати два тролейбуси за 3 млн. 996 тис. грн. з ПДВ.

Нагадаємо, що про ймовірність придбання зчленованих тролейбусів «Вольво» у місті говорили давно. Попередньо планували, що у четвертому кварталі цього року Івано-Франківськ закупить 17 тролейбусів цієї моделі, які виведуть з експлуатації у Лінці у зв’язку з оновленням тамтешнього парку рухомого складу новими тролейбусами. Однак до вересня вони все ще обслуговували тролейбусні маршрути цього австрійського міста, а дев’ять тролейбусів працюють там на лінії ще й досі.