Дорожники порахували у скільки обійдеться ремонт шляхів і мостів Івано-Франківщини


Прикарпатські дорожники прозвітували про виконання плану з ремонту доріг та мостів місцевого значення.

За словами в.о. директора ДП "Дороги Прикарпаття" Андрія Сазонова, в 2018 році мережа автодоріг місцевого значення, була передана від Служби автомобільних доріг на баланс департаменту будівництва, ЖКГ Івано-Франківської ОДА.

"У нас є специфіка регіону - близько 30% дорожнього господарства знаходиться в гірських районах. Стан дорожнього господарства тут знаходиться у незадовільному стані. Через відсутність фінансування минулих років, дороги зруйновані на 70-90%, мости на 90%. В низинних районах ситуація не набагато краща - автодороги зруйновані на 50%, мости на 70%. Щоб відремонтувати дороги за кілька років необхідно 15-21 мільярд гривень, на ремонт мостів - 10-15 мільярдів. Тобто на ремонт доріг і мостів нам треба виділяти не менше мільярда гривень на рік",- прозвітував Сазонов.

Загалом, за словами Андрія Сазонова, від початку року вже виконали роботи на кількох об'єктах, по 24 об'єктах готова проектно-кошторисна документація, для 14 об'єктах ПКД на розгляді і ще для 18 об'єктів ПКД замовлена і розробляється.