Дві прикарпатські ОТГ презентували свої стратегії розвитку


Сьогодні, 23 січня в Івано-Франківську відбулась презентація стратегій розвитку двох прикарпатських ОТГ.

П’ядицька та Космацька ОТГ презентували свої стратегії, які є принципово різними, адже цих дві громади мають відмінне географічне розташування, потенціал та бачення свого майбутнього.

«Стратегія розвитку П’ядицької ОТГ до 2027 року є не тільки адміністративним документом. Це, скоріше, договір громадської згоди, у відповідності з яким органи влади, депутати, підприємства й громадські організації приймають на себе певні обов’язки. Вона адресована всій громаді, задає орієнтири для всіх, показує перспективу і бізнесу, і владі, і жителям району, і потенційним зовнішнім інвесторам», - говорить голова П'ядицької ОТГ Петро Гайдейчук.

Таким чином були обрані два пріоритетні напрями стратегічного розвитку ОТГ: територія безпечного середовища та високої якості життя та підвищення економічної спроможності громади. Ольга Семерин, головний спеціаліст відділу економіки, фінансів, зовнішніх зв’язків та євроінтеграції П'ядицької ОТГ.

Розробляючи власні Стратегії розвитку, прикарпатські ОТГ роблять наголос і на своїх особливостях.

«Космацька ОТГ у своїй Стратегії розвитку до 2025 року окремий акцент вирішила зробити на розвиток туризму та людського капіталу. Адже саме робота у цих двох напрямках може дати найбільший ефект для економічного зростання громади», - говорить Іван Лесюк, перший заступник голови Космацької ОТГ.

Василь Тирон, голова робочої групи по розробці Стратегії Космацької ОТГ, додає, що загалом було обрано чотири ключові пріоритети розвитку: громада з розвинутою інфраструктурою і високою якістю надання публічних послуг, стійке зростання місцевої економіки, розвиток туризму та людського капіталу. Їх реалізація підкріплена переліком конкретних проектів

У 2018 році Центр працюватиме над розробкою стратегії розвитку у Витвицькій ОТГ Долинського району і Тлумацькій ОТГ