Екс-чиновник зі скандальною репутацією балотується на голову Новицької ОТГ


23 грудня відбудуться перші вибори в Новицькій об’єднаній територіальній громаді.

Керівництво своєї громади обиратимуть мешканці Новиці, Підмихайля, Зеленого Яру, Добровлян, Бережниці, Середнього та Старого Угринова.

За крісло голови ОТГ змагаються п’ять кандидатів серед яких скандальний екс-заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів ІФ ОДА, самовисуванець Василь Головчак.

Варто зауважити, що в травні 2014 року Держфінінспекція встановила здійснення завищення в департаментом екології ОДА вартості виконання геологорозвідувальних робіт на суму 813 560,4 грн. Як йдеться в акті Держфінінспекції, вказане порушення допущене в.о. директора департаменту – Василем Головчаком, оскільки саме він підписав акт виконання робіт на завищену суму.

Ще один скандал пов’язаний зі звільненням екс-чиновника. У липні 2014 року Департамент виніс Головчаку попередження про звільнення у зв’язку зі зміною штатного розкладу та скороченням чисельності працівників. Однак він всіляко ігнорував це попередження та не з’являвся на роботу, а після підписання наказу про звільнення у травні 2015 року подав до суду з вимогою поновлення на посаді і компенсації.

Окрім того, цікавим є той факт, що за даними декларації за 2016 рік Василь Головчак разом з дружиною в один день 5 червня 2013 року отримали у власність чотири земельні ділянки: дві ділянки площею 2000 м2 та 1521 м2 в селі Зелений Яр Калуського району і дві площею 1336 м2 та 1506 м2 в селі Новиця Калуського району. При цьому Головчак та його дружина вказали її вартість, як "не відомо". Що цікаво, у декларації також зазначено 17 гектарів землі у Зеленому Яру, які дружина тодішнього чиновника взяла в оренду ще в 2012 році.  При тому, у декларації не зазначені фінансові зобов'язання щодо оренди цієї землі.

Варто відзначити, що на час отримання чотирьох ділянок землі Василь Головчак був депутатом Івано-Франківської обласної ради шостого скликання від УНП та працював у дерпартаменті екології