Екзамени для вступу в університет США


США – це країна, де збуваються мрії! Щороку тисячі людей з України намагаються спробувати власні сили й потрапити до найкращих вишів Америки. Але, на жаль, не у всіх це виходить. Все через те, що відбір до навчальних закладів США відбувається у декілька стадій, які доволі важко пройти. Людина без достатнього досвіду або з низьким рівнем підготовки просто буде нездатна показати необхідний результат.

Тому, якщо ви вирішили піти на цей  ризиковий і важкий крок заради освіти своєї мрії, вам варто знати, які саме екзамени чекають на вас і що потрібно робити, щоб отримати прохідний бал.

Тест на знання мови

Вступ у США просто неможливий без високого рівня мовних навичок. Тому кожен абітурієнт зобов’язаний пройти відповідний екзамен, де буде перевірено письмове та усне володіння англійською. 

Найбільш поширеним тестом для Америки є TOEFL. Підготуватися до нього можна самотужки, використовуючи різноманітні сайти. Щодо прохідного балу, то мінімальна межа встановлюється університетом або коледжем, до якого ви подаєтеся. Іноді може вистачити й 70, а іноді виш вимагатиме і 110 балів.

SAT

Це – найпопулярніший тест серед багатьох школярів США. Тому щоб підготуватися до нього вони використовують https://writix.co.uk/buy-dissertation-help, щоб позбутися лишніх завдань зі школи та приділити більшу увагу підготовці. Екзамен розрахований на випускників 10-12 класів, які хочуть вступити до коледжу або університету. Він складається з трьох частин: математика, аналіз тексту та лист. Кожен учасник має можливість набрати від 600 до 2400 балів. За результатами проходження ваш потенційний навчальний заклад може зробити висновки чи ви пасуєте чи ні.

 

 

Оскільки ви навчаєтесь на в Америці, то екзамен для вступу у США такі як SAT можуть виявитися досить складними. Вам  потрібно абсолютно забути про логіку, якою керуються при підготовці до ЗНО і можливо пройти тест декілька раз, адже велика кількість абітурієнтів не здають його з першого разу.

GRE

Цей тест розроблений спеціально для тих, хто хоче потрапити на магістратуру або на аспірантуру до США. Також його результати визнаються дійсними в Канаді, Австралії та Швейцарії. Даний екзамен проводиться на комп’ютері та складається з шести частин. Першою йде аналітична, а потім дві мовних, дві математичних та одна експериментальна. Загалом, кожен потенційний студент може набрати 170 балів за кожну секцію. Тест є доволі складним, але він допомагає проаналізувати вербальні та невербальні навички кандидатів. Підготуватися до тесту можна на офіційному сайті ETS або інших ресурсах.

GMAT

Якщо ви вирішили вступити до вишу за напрямом «менеджмент» або «фінанси», тоді GMAT – саме той екзамен, який вам потрібно успішно скласти. Тест доволі дорогий і коштує приблизно 250 доларів. Вам доведеться складати його у три частини. Перша – аналітичне письмо. Друга – кількісна частина. Третя – словесна частина.

Цей тест є доволі складним, але його результати, які коливаються від 200 до 800 балів є доволі вагомим фактором при вступі та навіть при прийнятті на роботу у деяких провідних компаніях.

Отже, якщо ви вирішили все-таки потрапити на навчання до США, вам необхідно почати готуватися до одного з вказаних екзаменів. Крім цього,  на вас чекає кропітка праця щодо збору коштів та документів. Не забувайте також, що більшість коледжів та університетів вимагають мотиваційні листи. Вдало написаний лист, який розкриває, хто ви є і чому ви хочете отримати освіту в США, може відкрити вам дорогу до мрії всього життя.