Фотограф випустив iPhone з літака у Ісландії. Через 13 місяців робочий смартфон повернули власнику


У Ісландії фотограф Хаукур Сноррасон випадково випустив з літака iPhone 6s Plus. Через 13 місяців телефон в робочому стані знайшли туристи і повернули пристрій власнику.

Про це повідомляє The Next Web.

Телефон впав з висоти 60 метрів в скелястій місцевості, де річка вийшла з берегів і затопила дорогу.

13 місяців по тому Сноррасону подзвонили мандрівники, які знайшли його телефон під час прогулянки. Після падіння з літака iPhone більше року пролежав у жорстких погодних умовах і залишився в робочому стані.

«14 вересня пара ісландців прогулювалася в тій долині і побачила що лежить на землі телефон. Вони зв'язалися з землевласниками, які зрозуміли, що це і є мій iPhone, коли підключили його до комп'ютера.», — розповів Сноррасон.

Коли фотограф впустив телефон, пристрій знаходився в режимі зйомки відео. Таким чином у Сноррасона зберігся ролик з польотом смартфона до землі.

«На щастя, телефон впав на один з клаптиків моху, які ростуть на ділянках застиглої лави. Мох в цій місцевості досить щільний і може виростати до 30 сантиметрів. Думаю, це і дозволило смартфону вижити», — вважає фотограф.

Водночас, Сноррасон підкреслив, що в телефоні вийшов з ладу тільки мікрофон.

«Я все ще можу користуватися інтернетом, відправляти фото і відео. Але під час дзвінка мій співрозмовник мене не чує. Це єдиний збиток, який отримав смартфон», — наголосив фотограф.