Франківського забудівника оштрафували на 100 тисяч гривень за зайві поверхи


Управління з питань ДАБК виконкому Івано-Франківської міськради оштрафувало порушників на 100 045 гривень

Як пише прес-служба, на підставі звернення жителів вулиці Декабристів 24.04.2019 р. Управлінням з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради було проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на об’єкті будівництва «Багатоквартирний житловий будинок з закладами  громадського призначення» на вул. Декабристів в с. Микитинці.

Під час проведення позапланової перевірки встановлено, що генеральним підрядником виконуються будівельні роботи на об’єкті будівництва з  відхиленням від затвердженого робочого проекту в частині збільшення поверховості прибудованих закладів громадського призначення, чим порушено частину першу статті 9 ЗУ «Про архітектурну діяльність»; не ведеться авторський нагляд на об’єкті будівництва, чим порушено абзац другий пункту 5 Порядку авторського нагляду, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2007 р. № 903  ; не ведеться технічний нагляд на об’єкті, чим порушено абзац третій підпункту 1 пункту 5 Порядку ведення технічного нагляду, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2007 р. № 903.

За результатами проведеної позапланової перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, державних будівельних норм, стандартів і правил складено акт, протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, протоколи про адміністративне правопорушення та видано приписи про зупинення підготовчих та будівельних робіт, притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штрафні санкції на суму 100 045 гривень.