Франківських «соколів» в зоні АТО кинули напризволяще?


Два тижні тому працівники відділу швидкого реагування «Сокіл» УБОЗ УМВС України в Івано-Франківській області повному складі відправились у зону АТО для несення служби.

Як повідомили на офіційному сайті управління МВС, спецпризначенці мають відповідні засоби та зброю

Та схоже інформація про добре екіпірування не відповідає дійсності. Принаймні так стверджує дружина одного із бійців «Соколу» Вікторія у розмові з кореспондентом "Бліц-Інфо".

«В них немає відповідного матеріального забезпечення  - польової форми, розгрузок, тактичного забезпечення. Все це їм обіцяли видати на місці розташування. Єдине з чим у них немає проблем – це їжа, бо допомагають волонтери», - розповідає жінка.

За словами франківчанки, сьогодні вона ходила до керівництва спепризначенців, щоб розібратись де поділось обіцяне матеріальне забезпечення.

«Нічого конкретного я не почула. Мені пояснили, що держава зараз нічим не забезпечує і вони самостійно на все збирають гроші. За ті кошти, що вже є на рахунку планують закупити все необхідне для тих хлопців, що поїдуть на ротацію. А от чи буде надана хоч якась допомога «соколам», що вже в зоні АТО – конкретно не сказали», - зауважує дружина бійця.

За словами Вікторії, зараз вона думає над тим, щоб знайти гроші та власними зусиллями забезпечити хлопців хоча б найнеобхіднішим. 

До теми: На Прикарпатті у літньому таборі діти зібрали 10 тисяч гривень для бійців у зоні АТО