"ФранкоКарт" & "Галка": У Франківську сперечаються через назву е-квитка


Сьогодні, 1 жовтня завершилось голосування за назву транспортної картки.

Впродовж 3-х тижнів франківці обирали назву транспортної картки. В голосуванні взяли участь 618 франківців. Перемогу здобула ФранкоКарт (FrankoCard) - 206 голосів, тоді як її найближча конкурентка "Галка" (Галицька картка) отримала 189 голосів. Тому у мерії оголосили 2-ий тур голосування

Впродовж всього голосування обидві назви йшли на рівні. Втім, в останній день за назву "Галка" проголосували кілька десятків людей і вона перемогла з невеликим відривом. За результатами, з 593 осіб, які взяли участь в опитуванні, свою підтримку "Галці" висловили 332 особи, за "FrankoCard" ж проголосував 261 франківець. Тобто відрив між першим і другим місцем знову невеликий.

Водночас, як пояснив у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо очільник КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк, перемога "Галицької картки" у голосуванні не означає, що електронний квиток буде носити саме таку назву.

"Остаточне рішення щодо назви прийматиме виконком. Звичайно, що члени виконкому приймуть до уваги результати опитування громадської думки, але це не означає, що назва буде "Галка". Рішення залежить від багатьох факторів", - зауважує Голутяк.

Варто зауважити, що франківці в соцмережі активно критикують обидві назви. Варіант "Галка" вважають заїждженим та банальним, мовляв, куди не плюнь - одні галки. А "FrankoCard" - занадто неручною, складною назвою. 

"А нащо йому назва??? Жаба, назва квитка, арки, паровозики.... Коли ж це село вже закінчиться????", - пише Володимир Гарматюк

"Оце то варіанти "бєшені". Нема ж за що голосувати!", - вважає Kristina Kovbas.

"Мені подобається звичайна назва "електронний квиток", - пише Oksana Lyakhova.

"Вибрали нормальну назву, ні нашим клоунам "Галку" подавай. Якраз підходить до паравозиків і слоників", - обурюється Саша Петречко

"ФранкоКард - складна довга непрактична назва. Ніхто так не говоритиме, знайдуть якесь інше коротше слово-замінник. А до слова "Галка" ще завжди потрібно буде додатково пояснювати про що саме йдеться, бо цим словом означають масу різних речей!", - пише Ростислав Терлецький

"Якщо чесно, то жодна з двох назв не подобається. Одна назва занадто банальна, а инша - задовга. Тому, прийшлось обирати як завжди: краще з найгіршого", - переконаний Олександр Яницький.

"За що голосувати? Дві дибільні назви!", - вважає Ярослав Ідак.

"Всюди би ту галку пхали", - обурюється Petro Goy.

"Придумали назву, яка приживеться в народі як "МаРуся". п.с. а дальше, як то кажуть в народі: голосуй не голосуй, всеодно получиш ....."народну назву"", - жартує Ruslan Pronych.

Слід зазначити, загалом розглядалось десять варіантів назв. "FrankoCard" як і 5 інших запропонували в "Електроавтотранс", "Галку" і ще три варіанти надійшли як пропозиції від мешканців міста.